Sportverslagen – 10 juni 2020

Samenwerkende politieke partijen bezorgd over financieel-economisch beeld
juni 10, 2020
10 Mobiel – Ruben Del Prado – 10 juni 2020
juni 10, 2020
Show all

Sportverslagen – 10 juni 2020

Internationaal Sport

Europese Bekercompetitie:

DFB Pokal: Halve FinaleLa Liga:
Dinsdag: Saarbrücken-Bayer Leverkusen 0-3 Woensdag: Bayern München-Eintracht FrankfurtDonderdag: Sevilla-Real Betis

Manchester United heeft gisteren op het laatste moment een oefenwedstrijd tegen Stoke City afgeblazen toen bleek dat trainer Michael O’Neill positief werd getest op corona. Stoke City was al op het oefenterrein toen de positieve test van de coach bekend werd. Volgens Stoke City was O’Neill al vijfmaal negatief getest. De Premier League wordt vanaf 17juni hervat.

Sporters mogen op de Olympische Spelen nog steeds niet demonstreren tegen racisme. Dat heeft het Internationale Olympisch Comité (IOC) laten weten. Het IOC verwijst naar regel 50 van het Olympisch handvest, waarin staat dat politieke en religieuze gebaren, net als raciale propaganda, niet worden getolereerd op de Spelen. Volgens het comité zijn die richtlijnen ook gewoon van kracht na de dood van George Floyd. Het IOC wil niet speculeren over wat er gaat gebeuren als atleten volgend jaar tijdens de Spelen besluiten om bijvoorbeeld te knielen bij het volkslied.

Roger Federer komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De Zwitser heeft dat besloten na een kijkoperatie aan zijn rechterknie. Hij liet zich eerder dit jaar aan zijn gekwetste knie helpen. Twee weken geleden is hij geopereerd.

UFC-baas Dana White heeft woensdag bekendgemaakt dat hij zijn gedroomde Fight Island heeft gevonden. Om precies te zijn zullen er de volgende maand vier evenementen georganiseerd worden op Yas Island, net buiten Abu Dhabi. De UFC zocht al maanden naar een plek buiten de Verenigde Staten om gevechten te organiseren. Dit omdat Amerika vanwege het coronavirus niet zomaar buitenlandse reizigers toelaat.

Madrid heeft zich opgeworpen als alternatieve locatie voor de finale van de Champions League mocht die wedstrijd niet in Istanbul gespeeld kunnen worden. De finale zou oorspronkelijk op 30 mei in de Turkse stad gespeeld zijn, maar vanwege de coronacrisis zijn de Europese toernooien tot nader order uitgesteld. De Europese voetbalfederatie UEFA wil volgende week woensdag een besluit nemen over het vervolg van de Champions League. De Champions League was aanbeland bij de achtste finales op het moment dat de coronapandemie de wereld stillegde. De UEFA zou inmiddels plannen hebben om het toernooi na de zomer binnen een relatief kort tijdsbestek in één land af te werken. Zeer waarschijnlijk zullen die wedstrijden zonder publiek moeten worden afgewerkt. Istanbul, waaraan de finale oorspronkelijk was toegekend, ziet een finale zonder toeschouwers naar verluidt niet zitten. Spanje is met 27.000 doden een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus, maar lijkt het ergste achter de rug te hebben en heeft daarom intussen de veiligheidsmaatregelen versoepeld. Komende donderdag wordt de Spaanse competitie hervat, zonder publiek bij de wedstrijden. Het stadion van Real Madrid, Santiago Bernabeu, wordt momenteel verbouwd en is daardoor op korte termijn niet beschikbaar. Real speelt zijn thuiswedstrijden de komende tijd daardoor op het trainingscomplex in een veel kleiner stadion. Overigens is Madrid niet de enige stad die lonkt naar de Champions League-finale. Ook Lissabon zou belangstelling hebben voor de wedstrijd. De finale van de Europa League is in eerste instantie toegekend aan de Poolse stad Gdansk. Ook over de afronding van dat toernooi wil de UEFA komende woensdag een besluit nemen.

Comments are closed.