Sportverslagen – 1 mei 2020

Coronavirus (COVID-19):
mei 1, 2020
Landelijke controle leger en politie opgevoerd
mei 2, 2020
Show all

Sportverslagen – 1 mei 2020

Internationaal Sportnieuws:

De UEFA steunt het besluit van de KNVB om FC Utrecht geen Europese ticket te geven op basis van een finaleplaats in het toernooi om de KNVB-beker. Dat heeft de Europese voetbalbond vrijdag in een brief, die handen is van de NOS, laten weten aan zowel de KNVB als FC Utrecht. Volgens de UEFA moet het Europese ticket dat is gekoppeld aan het bekertoernooi worden overgeheveld naar de competitie als het bekerseizoen om sportieve gronden niet kan worden afgerond. FC Utrecht eindigde als zevende in de Eredivisie en greep daardoor ook naast een Europese ticket. FC Utrecht overweegt nog altijd naar de rechter te stappen om het besluit van de KNVB aan te vechten.

Het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB is op vrijdag 8 mei. De twee eerstedivisionisten zijn het niet eens met het besluit van de voetbalbond, die door de gevolgen van het coronavirus besliste om dit seizoen af te zien van de promotie-degradatieregeling in het betaalde voetbal. Cambuur en De Graafschap staan momenteel op respectievelijk de eerste en tweede plaats van de eerste divisie. De rechter doet na de zitting binnen twee weken uitspraak.

De Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe zou openstaan voor een functie als vicepresident van de Verenigde Staten. ’s Werelds beste voetbalster heeft dat aangeboden bij de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die het in november op zal nemen tegen de zittende president Donald Trump. De 34-jarige tweevoudig wereldkampioen deed dat in gesprek met Biden en diens vrouw via Instagram. Rapinoe zei graag campagne te willen voeren als zogenaamde ‘running mate’ voor de 77-jarige presidentskandidaat. Volgens Rapinoe kan ze tijdens het campagne voeren gewoon blijven voetballen. Ze is uitgesproken belangenbehartiger van de rechten van homoseksuelen. Ook maakt ze zich hard voor het salaris in het vrouwenvoetbal dat veel lager ligt dan bij de mannen en daarnaast een groot tegenstander van Trump.  

Comments are closed.