Sportverslagen – 1 juni 2020

TV TOESPRAAK DESIRÉ DELANO BOUTERSE, PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME INZAKE CODE ROOD COVID-19 – 1 JUNI 2020
juni 1, 2020
Covid-19 (Coronavirus):
juni 2, 2020
Show all

Sportverslagen – 1 juni 2020

Bij de zaterdag gehouden alv van de SVB, is erunaniem besloten om de competities stop te zettenvanwege de huidige COVID-19 situatie in het land. Dat wil zeggen dat de Eerste Divisie, Tweede Divisie, het Lidbondentoernooi en de Jeugdcompetities voor het seizoen 2019-2020 geen voortgang meer vinden. Het voorstel om de competities te beëindigen kwam van de topsectieclubs. Her-start van de competities zou ze veel meer tijd, moeite en geld kosten, dan om die geheel te beëindigen. Het volgend seizoen (2020-2021) begint dan afhankelijk van de COVID-19 ontwikkelingen in Suriname, uiterlijk begin september 2020. Hiermee wordt er ook aansluiting gevonden op de internationale competities, die ook in augustus/september starten. De uitgangssituatie en een startpunt van het seizoen 2020-2021 zullen de resultaten van het seizoen 2018-2019 zijn. Ook de transfers blijven van kracht, zodat ploegen spelers die ze gekocht hebben, niet verliezen. De topsectieclubs stelden een minimale transferperiode van 5 dagen voor. Nieuwe spelers mogen wel ingeschreven worden.

Internationaal Sport

Europese competities:

Bundesliga:Bundesliga:
Zondag: Mönchengladbach-Union Berlijn 4-1 Paderborn-Borussia Dortmund 1-6 Maandag: Köln-RB LeipzigStand: 1.Bayern München 29-67pnt 2.Borussia Dortmund 29-60pnt 3.Mönchengladbach 29-56pnt 4.Bayer Leverkusen 29-56pnt 5.RB Leipzig 28-55pnt

Het basketbalseizoen in de VS ligt momenteel stil, maar J.R. Smith zat sinds vorige zomer sowieso zonder club. Toch vond Smith een manier om alle aandacht naar zich toe te trekken. Als 31 mei op de kalender verschijnt, lijkt J.R. Smith in de war te raken. De basketballer die in 2017 de NBA-titel pakte met Cleveland aan de zijde van LeBron James viel op gewelddadige wijze een man aan die zijn ruit gebroken had tijdens de protesten naar aanleiding van de dood van George Floyd. En hij leek er nog trots op te zijn ook. Twee jaar geleden ging Smith op dezelfde dag de wereld rond toen hij op het einde van Game 1 in de NBA Finals vergat dat zijn team niet op voorsprong stond en zo kostbare tijd verspeelde, tot grote frustratie van LeBron James. De Cavaliers verloren destijds die wedstrijd na verlenging en uiteindelijk ook de finale.

De bazen van de Spaanse voetbalcompetitie hebben bedacht hoe ze bij de hervatting van het seizoen eer kunnen betonen aan de ’helden van Covid-19’. Daarvoor zal bij elk duel, uiteraard gespeeld voor lege tribunes, in de 20e minuut applaus uit de luidsprekers klinken onder het motto ’Applause to Infinity’, applaus voor de eeuwigheid. „Supporters in het stadion maken het voetbal compleet, maar nu kunnen ze, vanwege redenen waar ze niets aan kunnen doen, er niet zijn”, legt competitiebaas Javier Tebas uit. La Liga heeft een website gecreëerd waar fans uit heel de wereld applaus kunnen uploaden om zowel hun club te steunen als de mensen die hard werken om de pandemie te bestrijden. Met alle geluiden samengevoegd, moet er in de 20e minuut „een muur van geluid” te horen zijn in de stadions. „We willen de helden bedanken. Maar er ook voor zorgen dat de fans zich betrokken voelen, ook al kunnen ze niet in het stadion zijn, en dat de spelers zich gesteund voelen.”

Koploper FC Barcelona hervat de jacht op de Spaanse landstitel op zaterdag 13 juni met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Real Madrid speelt een dag later in een leeg eigen stadion tegen Eibar. Dat hebben de organisatoren van La Liga zondagavond laten weten. Eerder werd al bekend dat Sevilla en Real Betis op 11 juni voor het eerst in actie komen na de coronapauze. Barcelona ontvangt Leganés op 16 juni. Real Madrid speelt twee dagen later tegen Valencia.

Real Madrid en Levante spelen hun resterende thuiswedstrijden van dit seizoen in andere stadions dan voor de coronacrisis. De thuishaven van Real, Santiago Bernabéu, ondergaat momenteel een grootschalige renovatie. De ploeg van trainer Zinedine Zidane gaat de thuiswedstrijden voorlopig spelen in het stadionnetje op het eigen trainingscomplex in Valdebebas, dat is vernoemd naar Alfredo Di Stefano. Toeschouwers zijn tot het einde van het seizoen in La Liga niet welkom in de stadions. Voor Real Madrid is het daarom geen probleem om uit te wijken naar het stadion dat een capaciteit heeft van ‘slechts’ 6000 bezoekers. Levante gaat ook in een ander stadion spelen. De thuishaven van de club in Valencia wordt verbouwd en daarom wijkt Levante uit naar La Nucia, dat 150 kilometer zuidelijker ligt.

Paris Saint-Germain heeft zich voor volgend seizoen definitief versterkt met Mauro Icardi. De Franse topclub huurde de 27-jarige Argentijnse aanvaller afgelopen seizoen al van Internazionale. Volgens verschillende media betaalt PSG een transfersom van 50 miljoen euro en kan dat bedrag door middel van bonussen oplopen tot maximaal 58 miljoen euro. PSG had een optie tot koop van 70 miljoen euro, maar wilden dat niet op tafel leggen vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis.vInter wilde wel meewerken aan een vertrek van Icardi, omdat hij niet meer geliefd was bij de directie. Hij weigerde namelijk vorig jaar zijn contract te verlengen, waardoor de aanvoerder op de bank belandde en op de slotdag van de transfermarkt een oplossing vond met een verhuur aan PSG. Icardi, tekent een contract voor vier jaar tot en met medio 2024.

Bayern München onderzoekt of het snel weer met supporters in de eigen Allianz Arena kan voetballen. Het zou dan gaan om 10.000 of 11.000 toeschouwers. Kahn vertelde niet wanneer Bayern weer fans denkt te kunnen toelaten. De koploper van de Bundesliga heeft voor dit seizoen nog drie thuisduels op het programma staan. Bayern speelt voor de competitie nog tegen Borussia Mönchengladbach (13 juni) en SC Freiburg (20 juni) in de Allianz Arena. Eintracht Frankfurt komt op 10 juni op bezoek voor een halve finale in het bekertoernooi. De Allianz Arena biedt plaats aan 75.000 fans. Sommige Duitse politici vrezen dat er dit hele kalenderjaar geen fans meer in de stadions van clubs uit de Bundesliga kunnen zitten, vanwege het coronavirus.

De San Francisco 49ers zijn zondag onder vuur komen te liggen vanwege een donatie van 1 miljoen dollar aan organisaties die strijden voor meer gelijkheid in de Amerikaanse maatschappij. Jed York, de eigenaar van de club uit de NFL, deed de donatie in navolging van de dood van George Floyd. Oud-spelers van de San Francisco 49ers laken het gebaar van York en noemen de zakenman hypocriet. Zij wijzen op hun oud-teamgenoot Colin Kaepernick, die in 2016 uit protest tegen het politiegeweld tegen niet-witte Amerikanen knielde bij het volkslied voorafgaand aan wedstrijden in NFL. Kaepernick werd daarop ontslagen door de 49ers.

Comments are closed.