Sportverslagen – 06 augustus 2021

102 nieuwe corona besmettingen en 1 dode geregistreerd
augustus 6, 2021
Today In Pop History – 06 augustus 2021
augustus 6, 2021
Show all

Sportverslagen – 06 augustus 2021

Na maanden van onduidelijkheid en speculaties maakte FC Barcelona donderdag verrassend bekend dat Lionel Messi definitief vertrekt. Messi wilde blijven en er lag al een akkoord over een contract tot medio 2026, maar de Catalanen kunnen de deal niet rondkrijgen. FC Barcelona verkeert in grote financiële problemen. Het Spaanse Marca meldde begin dit jaar dat de club van trainer Ronald Koeman een schuld van ruim 1 miljard euro heeft en dat betekent dat Barcelona creatief moet zijn op de transfermarkt. Het is geen toeval dat FC Barcelona met Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García vooral transfervrije spelers strikte. Competitieorganisator La Liga hanteert een salarislimiet. Om ondanks de schuldenlast aan de financiële regels te blijven voldoen, moet Barcelona het salarisbudget ten opzichte van vorig jaar met zo’n 200 miljoen euro terugbrengen. Grootverdiener Messi had het er volgens Spaanse media voor over om veel in te leveren – zijn salaris zou naar verluidt minimaal gehalveerd worden – maar zelfs dat was niet genoeg voor groen licht. Ook andere creatieve constructies bleken niet genoeg.FC Barcelona kreeg het nog niet voor elkaar om dure spelers te verkopen. Om ruimte te maken voor Messi.

Na het nieuws over het definitieve vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona zijn de eerste kapers inmiddels op de kust. Paris Saint-Germain zou gisteravond al een eerste lijntje hebben uitgegooid bij de transfervrije Argentijn, die eerder in verband werd gebracht met een overstap naar de Parijzenaars. Bij het PSG kan Messi herenigd worden met Neymar.

Rafael Nadal is vandaag verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van het hardcourttoernooi van Washington. De Spanjaard, die zijn tweede partij sinds Roland Garros speelde, verloor in de Amerikaanse hoofdstad van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris. Harris, de nummer vijftig van de wereldranglijst, rekende in iets meer dan twee uur en drie sets af met de elf jaar oudere Nadal: 6-4, 1-6 en 6-4. Hij verloor de wedstrijd door een break op 4-5 in de derde set. Nadal maakte in Washington na bijna twee maanden zijn rentree op de baan. De mondiale nummer drie sloeg na zijn uitschakeling in de halve finales van Roland Garros onder meer Wimbledon en de Olympische Spelen over om rust te nemen en omdat hij kampte met een voetblessure.

Olympische Spelen:

Dames Basketbal                   Heren Basketbal:

Halvefinale:Halvefinale:
Vrijdag:
VS-Servië 79-59
Japan-Frankrijk Zaterdag: Bronzeplak: Servië-
Zondag:Finale: VS-
Donderdag:
VS-Australië 97-78
Frankrijk-Slovenië 90-89 Bronzeplak:Zaterdag
Australië-Slovenië
Finale: Zaterdag:
VS-Frankrijk  

Dames voetbal:              Heren voetbal:

Bronzeplak:Bronzeplak:
Donderdag:
Australië-VS 3-4
Vrijdag: Finale:
Zweden-Canada
Vrijdag:
Mexico-Japan 3-1
Zaterdag: Finale:
Brazilië-Spanje

Volleybal (Mannen):

Halve Finale:Bronzen Finale:Finale:
Donderdag:
ROC-Brazilië 3-1(18-25 25-21 26-24 25-23)
Frankrijk-Argentinië 3-0 (25-22, 25-19, 25-22)
Zaterdag: Argentinië-BraziliëZaterdag: Frankrijk-ROC

De internationale wielerunie UCI heeft de Duitse wielercoach Patrick Moster tot het einde van het jaar geschorst. Uitspraken die Moster deed waren eerder al door de tuchtcommissie van de UCI als discriminerend beoordeeld. „De UCI veroordeelt elke vorm van racistisch en discriminerend gedrag en wil integriteit, diversiteit en gelijkheid waarborgen”, meldt de bond. Moster was al voorlopig geschorst door de UCI. Het Duitse Olympisch comité stuurde Moster naar huis wegens een racistische opmerking tijdens de tijdrit op de Spelen van Tokio. Hij moedigde vanuit de volgwagen zijn coureur Nikias Arndt aan met een racistische uitspraak. De beledigende opmerking werd vastgelegd door een tv-camera, waarna een storm van kritiek losbarstte.

De Amerikaanse volleybalsters hebben zich overtuigend voor de Olympische finale geplaatst. Ze rekenden in de halve eindstrijd gedecideerd af met Servië: 3-0 (25-19 25-15 25-23)De Verenigde Staten lieten Tijana Boskovic, de sterspeelster van Servië, vooral in de eerste twee sets niet in haar beste spel komen. Ze stuiten zondag in de eindstrijd op Brazilië of Zuid-Korea.Servië pakte tijdens de vorige Spelen in Rio zilver. De Verenigde Staten moesten genoegen nemen met brons.

De beachvolleybalsters April Ross en Alix Klineman uit de Verenigde Staten hebben goud gewonnen op de Olympische Spelen in Tokio. Ze versloegen in de finale de Australische vrouwen Mariafe Artacho del Solar en Taliqua Clancy: 21-15 21-16.Brons ging naar Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich uit Zwitserland. Zij wonnen in de wedstrijd om de derde plaats van Letland.

Comments are closed.