Lokale markt is goed en onvriendelijk tegelijk tegenover Phyto Tech
juli 29, 2014
Today in Pop History
juli 29, 2014
Show all

Sport 29 juli

Voetbal:

De Surinaamse U-17 jongensselectie heeft zijn eerste partij in WK kwalificatieverband met 3-0 gewonnen van de Dominica. Eerder won gastland Cuba vrijdag met 4-0 van de Dominicanen. Suriname speelt vandaag tegen Cuba de laatste partij. Bij winst plaats Suriname zich voor de volgende ronde. Alleen de winnaar van de poule gaat door.

 

Ronaldinho heeft zijn contract bij de Braziliaanse topclub Atletico Mineiro per direct beëindigd. De 97-voudig international zou nog tot minimaal december dit jaar verbonden blijven aan de club uit het Belo Horizonte, maar kan nu transfervrij op zoek naar een andere werkgever. Naar verluidt drukte het salaris van Ronaldinho te zwaar op de begroting van de club waarvoor hij in de afgelopen twee jaar in 88 wedstrijden 28 doelpunten maakte.

Vorig jaar won de 34-jarige Gouden Bal-winnaar van 2005 de Copa Libertadores met Mineiro en werd hij verkozen tot beste speler van Zuid-Amerika. Eerder kwam Ronaldinho onder meer uit voor Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan. Hij wordt nu onder andere in verband gebracht met het Argentijnse Boca Juniors en de Engelse Premier league club Stoke City.

 

Lionel Messi moet zich toch voor de rechter verantwoorden voor belastingontduiking. Dat heeft een Spaanse rechter maandag bepaald. In een verklaring laat de rechter weten dat er genoeg bewijs is dat de Argentijn had kunnen weten en ingestemd moet hebben met de creatie van een fictieve bv. Daarmee werd voorkomen dat belasting moest worden afgedragen over Messi’s portretrecht. In juni had het kamp van Messi nog naar buiten gebracht dat de openbaar aanklager ermee had ingestemd de zaak te seponeren. De rechter ging echter niet mee in het verzoek van de aanklager. Behalve Messi moet ook zijn vader Jorge Horacio Messi terechtstaan. Die zou tussen 2007 en 2009 vier miljoen euro te weinig belasting hebben betaald.

 

Dick Advocaat ziet volop mogelijkheden om succesvol te zijn met het nationale team van Servië. De 66-jarige Nederlander bekeek zo’n tien wedstrijden en raakte onder de indruk. “Ik zag veel getalenteerde spelers”, zei Advocaat maandag tijdens zijn presentatie in Stara Pazova. “Alleen heeft deze generatie zich nog niet gekwalificeerd voor een eindtoernooi. Dat moeten we proberen te veranderen.”

 

NBA nieuws:

Een rechter in Californië heeft maandag in een voorlopig vonnis bepaald dat de verkoop van NBA-club Los Angeles Clippers aan voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer mag doorgaan zonder toestemming van eigenaar Donald Sterling. De 80-jarige Amerikaanse vastgoedmagnaat is sinds 1981 de baas van de befaamde basketbalclub. Ballmer wil het recordbedrag van anderhalf miljard euro op tafel leggen voor de Clippers. De Clippers werden eind mei verkocht aan Ballmer, maar Sterling besloot in juni om op dat besluit terug te komen. Zijn vrouw Shelly Sterling had de volmacht gekregen om over een verkoop te onderhandelen, omdat neurologen hadden bepaald dat haar man niet langer over zijn volledige geestelijke capaciteiten beschikt. Sterling raakte eerder in opspraak toen een geluidsfragment uitlekte waarin hij zijn vriendin verbiedt Afro-Afrikanen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.