BOG bespuit Nieuw Nickerie tegen chikungunya
augustus 29, 2014
Curacao klaar voor vijfde North Sea Jazz Festival
augustus 29, 2014
Show all

Sport 29 augustus

Voetbal:

Spaanse Primera Division            Duitse Bundesliga 

Vandaag Vandaag
Getafe – Almeria

Valencia – Malaga

 

FC Augsburg – Borussia Dortmund

 

 

Real Madrid en Bayern München hebben een akkoord bereikt over het vertrek van Xabi Alonso naar de Duitse landskampioen.Dat meldt Real Madrid vrijdagochtend op de clubsite. Xabi Alonso had donderdag persoonlijk al een principeakkoord bereikt met Bayern, waar hij ook al een medische keuring onderging. De 32-jarige Spanjaard, wiens contract in Madrid nog doorliep tot medio 2016, tekent voor twee seizoenen en zou zo’n 10 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo heeft naar eigen zeggen een prima verhouding met FC Barcelona-ster Lionel Messi. Beide topspelers verdeelden de laatste jaren veel individuele prijzen onderling. “De strijd tussen Messi en mij is iets dat de media hebben verzonnen. Messi en ik gaan heel normaal met elkaar om, op een professionele wijze. Er is geen sprake van rivaliteit”, vertelde de Portugees in gesprek met de Portugese televisie. “ ik respecteer ieders mening. Ik maak me er echt niet druk om wat iedereen vindt”, aldus Ronaldo, die zich ook uitliet over wie de beste speler ter wereld is. “Ik denk dat ik de beste ben, daar werk ik ook elke dag hard voor.”

 

 

Wielrennen:

Wielrenner Daryl Impey keert terug in het peloton. De 29-jarige Zuid-Afrikaan werd in juli door zijn ploeg Orica GreenEdge op non-actief gezet omdat hij positief testte op het middel probenecid. Het medicijn is niet verboden, maar kan wel dopinggebruik maskeren. Een arbitragecommissie in Johannesburg achtte Impey onschuldig. Volgens de commissie is de renner het slachtoffer van een samenloop van omstandigheden. De renner zou bevuilde capsules hebben gekocht bij een apotheek, waardoor hij buiten zijn schuld om het middel binnen zou hebben gekregen.

 

 

Tennis:

Andy Murray is voor het negende jaar op rij doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open in New York. De als achtste geplaatste Schot won in drie sets van Matthias Bachinger: 6-3, 6-3, 6-4. De 27-jarige Duitser, die voor het eerst in de tweede ronde van een grandslamtoernooi stond, racete aanvankelijk door zijn servicegames heen. Een zwakke game op 3-4 kostte hem echter de set.

 

De als vijfde geplaatste Milos Raonic haalde met de nodige moeite de laatste 32. De Canadees had ruim drie uur nodig om Peter Gojowczyk met 7-6 (4), 5-7, 6-4, 7-6 (3) te kloppen.

 

Eugenie Bouchard bereikte voor het eerst de derde ronde in New York. De als zevende geplaatste Canadese, die dit jaar op elk grandslamtoernooi de halve finales haalde, won met 6-2, 6-7 (4), 6-4 van Sorana Cirstea.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.