Workshop moet mensen aansporen te praten over persoonlijke problemen
april 29, 2014
PL maakt op misleidende wijze gebruik van beelden persconferentie
april 29, 2014
Show all

Sport 29 april

Voetbal

Gisteren    
Barclays Premier League Spanish Primera División Italian Serie A
Arsenal- Newcastle United 3 – 0 Celta Vigo- Real Valladolid 4 – 1 Sassuolo -Juventus 1 – 3

 

Vandaag
UEFA Champions League
Bayern Munich v Real Madrid

 

In een emotionele plechtigheid heeft FC Barcelona gisteravond afscheid genomen van de vrijdag overleden oud-trainer Tito Vilanova. De Catalaan verloor op 45-jarige leeftijd de strijd tegen kanker.’We zullen je nooit vergeten en je zit voor altijd diep van ons hart’, zei Josep Maria Bartomeu, de voorzitter van Barça, in de kathedraal van Barcelona waar zich meer dan 1500 mensen zich hadden verzameld. Onder hen de dochter van Tito Vilanova, Carlota. ‘Van alle dingen die mijn vader me leerde, was het belangrijkste dat het leven te kort is om ongelukkig te zijn.’ De herdenkingsplechtigheid werd bijgewoond door de complete Barcelona-selectie. Lionel Messi hield het daarbij niet droog. Ruim 53.000 mensen bevonden tegelijkertijd in Camp Nou om hun medeleven te betuigen en een condoleanceregister te tekenen.

 

FC Barcelona heeft maandag zijn steun uitgesproken voor Dani Alves, die zondag in de uitwedstrijd tegen Villarreal een banaan toegeworpen kreeg door supporters van de thuisploeg. “FC Barcelona wil zijn volledige steun en solidariteit uitspreken voor onze speler Dani Alves na de beledigingen van een deel van het publiek in El Madrigal op zondagavond”, schrijft de Catalaanse club in een statement op de eigen website. “FC Barcelona herhaalt zijn steun voor de boodschap van de UEFA over respect en ‘Nee tegen Racisme’ en spoort alle clubs aan om te blijven vechten tegen deze plaag in het voetbal, wat elke aanval op een sporter vanwege zijn ras is.” Alves reageerde zelf nog humoristisch op het racistische wangedrag van de supporters van Villarreal. De Braziliaan pakte vlak voordat hij een corner ging nemen de banaan op en nam een hap van het stuk fruit.

 

De NBA komt vandaag met mededelingen over het onderzoek naar Los Angeles Clippers-eigenaar Donald Sterling. De basketbal competitie zegt meer informatie bekend te zullen maken. Sterling raakte afgelopen weekend in opspraak toen een geluidsfragment opdook, waarin hij zijn vriendin op het hart drukt geen zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden. President Barack Obama liet al weten te verwachten dat de NBA passende maatregelen tegen de 81-jarige Sterling zal nemen. Ook de spelers van de Clippers namen stelling tegen de eigenaar van hun club. Zo droegen ze zondag tijdens de warming-up van een duel tegen Golden State Warriors hun shirts binnenstebuiten.

 

Ruim twintig sponsors hebben hun overeenkomst met basketbalploeg Los Angeles Clippers beëindigd of stopgezet. De sponsors zijn boos op clubeigenaar Donald Sterling, die onlangs racistische uitlatingen zou hebben gedaan. Autodealer CarMax, dat al negen jaar verbonden is aan de formatie, trok zich maandag als eerste terug, waarna vele andere bedrijven volgden. De sponsors leggen door hun acties druk op de NBA om hard op te treden tegen Sterling.Wat de financiële gevolgen voor de ploeg zijn, is nog niet duidelijk.

 

NBA

Gisteren Vandaag
Miami 109, Charlotte 98

Game 4 – Heat win 4-0

Atlanta 107, Indiana 97

Game 5 – Hawks lead 3-2

San Antonio 93, Dallas 89

Game 4 – Series tied 2-2

Washington at Chicago

Game 5 – Wizards lead 3-1

Memphis at Oklahoma City

Game 5 – Series tied 2-2

Golden State at LA Clippers

Game 5 – Series tied 2-2

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.