Poetin hekelt optreden FBI in FIFA-zaak
mei 28, 2015
Today in Pop History
mei 28, 2015
Show all

Sport 28 mei

UEFA Europa League FINALE: Nderlandse Ere Divisie
Gisteren:

Dnipro Dnipropetrovsk-Sevilla 2-3

Sevilla nieuwe Europa League kampioen

 

Vandaag:

Heerenveen – Vitesse Arnhem

 

 

Sepp Blatter is vrij om te gaan en staan waar hij wil”, zegt de Zwitserse procureur-generaal in een reactie op de verhalen die door Engelse media worden verspreid. Zij melden dat de FIFA-voozitter het land niet uit mag en binnenkort verhoord wordt. Daarbij beroepen zij zich om bronnen bij de Zwitserse politie. De FBI en de Zwisterse justitie grepen woensdagmorgen hard in bij de wereldvoetbalbond. Er werden in Zwitserland 7 officials opgepakt, terwijl het hoofdkantoor werd binnengevallen om documenten in beslag te nemen. Vrijdag staat de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter op het programma. Blatter is nog altijd de grote favoriet. De UEFA heeft inmiddels laten weten te willen dat het evenement wordt uitgesteld.

De jarenlange samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior wordt in “onderling overleg” per 1 juli beëindigd. Volgens beide partijen heeft de samenwerking de clubs veel goeds gebracht, maar willen ze nu hun eigen koers gaan varen. ”Het voetballandschap is de laatste jaren veranderd en we constateerden dat van de oorspronkelijke samenwerking niet veel over was”, zegt Excelsior-directeur Ferry de Haan. ”We zullen elkaar ook in de toekomst weten te vinden, maar de relatie zal geen officiële status meer hebben.”

 

 

NBA

Gisteren:

WESTERN CONFERENCE FINALS – GAME 5,
Houston 90- Goldenstate 104

 

Seriestand:  Golden State wins serie 4-1

Vandaag:

GEEN WEDSTRIJDEN

 

NBA FINALS START OP 4 JUNI

 

De Golden State Warriors hebben woensdag voor het eerst in veertig jaar de finale van de NBA bereikt, waarin het speelt tegen Cleveland Cavaliers. Voor eigen publiek won het team uit Oakland de vijfde play-offwedstrijd in de best-of-seven serie van de Houston Rockets (104-90). Golden State kwam daardoor op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong in de eindstrijd van de Western Conference. De ploeg uit Cleveland stond slechts één keer eerder in de finale. Dat was in 2007 toen met 4-0 werd verloren van San Antonio Spurs. De laatste keer dat Golden State de finale haalde was in 1975 toen de titel ook werd gepakt.  De eerste wedstrijd in de finale tussen Golden State en Cleveland is op 4 juni. De Cavaliers spelen eerst thuis.

Comments are closed.