Vandaag in het Verleden
juli 27, 2014
Today in Pop History
juli 28, 2014
Show all

Sport 28 juli

Voetbal:

De FIFA wil dat er een onderzoek komt naar de racistische uitlatingen van Carlo Tavecchio. De vicevoorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC noemde Afrikaanse spelers onlangs “bananeneters”, bij een vergadering van de amateurcompetities in Italië. “De FIFA heeft naar aanleiding van de mediaberichten over de racistische uitlatingen een brief geschreven naar de FIGC om de juiste stappen te ondernemen en een onderzoek in te stellen”, aldus de FIFA.

 

Atletico Madrid en Real Sociedad hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Antoine Griezmann. Op korte termijn zal de 23-jarige Fransman medisch worden gekeurd. Over het transferbedrag doet Atletico Madrid, dat de mutatie maandag aankondigt, geen mededelingen. Spaanse media hebben het over een bedrag van dertig miljoen euro.

 

Feyenoord en Lazio Roma hebben een akkoord bereikt over de transfer van Stefan de Vrij. De 22-jarige verdediger maakt voor 8,5 miljoen euro de overstap naar de club uit Rome, zo bericht De Telegraaf. Op korte termijn ondergaat De Vrij een medische keuring bij zijn nieuwe club, waarna hij zijn handtekening zet onder een vijfjarig contract.

 

Wielrennen:

  

Tour de France:

Vincenzo Nibali beleefde de laatste Tour de France-etappe als een sprookje. “Dit is het gelukkigste moment van mijn leven”, zei de eindwinnaar tegenover de Franse televisie. Nibali was naar eigen zeggen zo ‘opgewonden’ dat hij bijna niet kon praten. “Het is fantastisch, fabuleus en ongelooflijk. Ik verkeerde drie weken lang in een uitstekende conditie.” Nibali heeft dankzij zijn Tourzege een flinke sprong gemaakt op de World Tour-ranglijst van de UCI. De 29-jarige Italiaan verruilt de veertigste voor de tweede plaats. Alleen in Alberto Contador moet Nibali nog zijn meerdere erkennen.

 

Alexandre Vinokoerov en Bjarne Riis zouden het wielrennen vooruit kunnen helpen wanneer ze getuigen voor de onafhankelijke commissie die het dopingverleden van de sport onderzoekt. Dat zegt Brian Cookson, voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, maandag in de Britse krant The Guardian. Vinokoerov, sportief directeur van het Astana van Tourwinnaar Vincenzo Nibali, werd in 2007 betrapt op bloeddoping. Riis, de baas van Tinkoff-Saxo, gaf in 2007 toe dat hij zijn Tourzege in 1996 had behaald met het toen nog niet op te sporen verboden middel epo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.