Vandaag in het Verleden
juni 25, 2014
Dagbladen overzicht 25 juni
juni 25, 2014
Show all

Sport 25 juni

WK 2014 Brazilie:

Het disciplinaire comité van de FIFA heeft een onderzoek geopend naar Luis Suarez. De Uruguayaan beet dinsdag Giorgio Chiellini in diens schouder tijdens het WK-duel met Italië.”De FIFA kan bevestigen dat er een tuchtprocedure is ingesteld tegen Suarez”, luidt de verklaring van de wereldvoetbalbond.Als het comité Suarez schuldig acht, wordt de oud-Ajacied volgens regels van de FIFA voor minimaal twee wedstrijden geschorst.

 

Luis Suarez ontkent alle beschuldigingen over het bijten van Giorgio Chiellini in de WK-wedstrijd tussen Uruguay en Italië. “Zulke situaties komen vaak voor in het strafschopgebied. Dat gebeurt nu eenmaal. Ik botste tegen zijn schouder”, aldus Suarez op de Uruguayaanse televisie.

 

Bondscoach Cesare Prandelli van Italië betreurt het dat hij Mario Balotelli heeft meegenomen naar het WK.

De spits van AC Milan werd dinsdag tijdens het cruciale duel met Uruguay halverwege gewisseld na een anoniem optreden – los van het oplopen van een gele kaart.

“Het was een fout van me om Balotelli te selecteren”, aldus Prandelli in verschillende media.

Round-up wedstrijden gisteren Vandaag
Groep D

Italie-Uruguay 0-1

Costa Rica-Engeland 0-0

 

Groep C

Japan-Colombia 1-2

Greece-Ivoorkust 2-1

Group F

Bosnia-Herzegovina-Iran

Nigeria-Argentina

 

Group A

Ecuador-France

Honduras-Switzerland

Mario Balotelli werd dinsdag, onder meer door bondscoach Cesare Prandelli, als een van de hoofdschuldigen aangewezen voor de uitschakeling van Italië. De spits van AC Milan haalt een dag later hard uit naar zijn criticasters. “Ik ben Mario Balotelli, ik ben 23 en ik heb er voor gekozen om Italiaan te zijn”, begint Balotelli op zijn Instagram-pagina. “Ik wilde dat heel graag want ik ben in Italië geboren en heb er altijd gewoond.”

 

“Ik keek echt uit naar de het WK en ik ben nu heel verdrietig, boos en teleurgesteld in mezelf. Ja, ik had kunnen scoren tegen Costa Rica, daar hebben jullie gelijk in.””Maar daarna? Wat is het probleem? Misschien is dit wat jullie willen dat ik zeg? Ik wil deze keer niet de enige zijn die als schuldige wordt aangewezen. Ik ben trots dat ik alles gegeven heb voor Italië en geen fouten heb gemaakt. Zoek dus maar een andere zondebok, want ik heb een schoon geweten en ben er klaar voor om sterker dan ooit door te gaan.”

 

FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met Real Sociedad over de transfer van doelman Claudio Bravo. De Chileen is met zijn vaderland actief op het WK in Brazilië. Bravo (31) tekent een contract voor vier seizoenen bij FC Barcelona. De Catalanen meldden de transfer van de keeper via de officiële kanalen. Bravo moet in Camp Nou de concurrentie aangaan met Marc-André ter Stegen. De Duitser komt deze zomer over van Borussia Mönchengladbach.

 

Nigeria heeft zich woensdag ondanks een 3-2 nederlaag tegen Argentinië als eerste Afrikaanse land geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Nigerianen profiteerden van de nederlaag van Iran, de concurrent in groep F om de tweede plaats. De Aziaten verloren in Salvador met 3-1 van Bosnië-Herzegovina dat al uitgeschakeld was.

 

Wimbledon tennis:

Igor Sijsling is er dinsdag niet in geslaagd de tweede ronde van Wimbledon te bereiken. De Amsterdammer ging op baan 16 kansloos in drie sets onderuit tegen de als 22e geplaatste Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-4, 6-4 en 6-2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.