Obama wijst demonstrant terecht: ‘Je bent bij mij thuis’
juni 25, 2015
Dagbladen overzicht 26 juni
juni 26, 2015
Show all

Sport 25 juni

Voetbal

Copa America

Gisteren:

Chili-Uruguay 1-0
Vandaag:

Bolivia-Peru

 

 

Uruguay kreeg twee zeer dubieuze rode kaarten in de kwartfinale van de Copa América tegen gastland Chili (1-0 voor de Chilenen). Vooral over het wegsturen van Edinson Cavani – bij een 0-0 stand – werd nog lang nagesproken. Zonder dat er een bal in de buurt was, kreeg Cavani de vinger van verdediger Gonzalo Jara tegen zijn achterwerk geduwd. De spits deelde een klein tikje uit met zijn hand en Jara ging theatraal naar de grond. Het was voor de Braziliaanse arbiter Sandro Ricci voldoende om Cavani zijn tweede gele kaart te geven.

 

Voor Ajax begint vrijdag de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Aankomend weekend volgen AZ en Feyenoord dat voorbeeld en maandag zit ook de vakantie voor landskampioen PSV erop. In het weekend van 4 en 5 juli staan voor de topvier van afgelopen seizoen de eerste oefenwedstrijden op het programma.

 

Het moment nadert dat alle seinen op groen kunnen voor de terugkeer van Carlos Tévez naar Boca Juniors. Algemeen directeur Cesar Martucci wilde de details nog niet prijsgeven, maar bevestigde dat de spits van Juventus op het oude nest gaat terugkeren. De aanvaller, die afgelopen seizoen goed was voor 29 goals in 48 optredens namens De Oude Dame, zou voor drie jaar gaan tekenen bij de club die hem in 2005 naar Corinthians liet verkassen. Via de Braziliaanse club, West Ham United, Manchester United, Manchester City en Juve komt hij nu dus terug waar het allemaal begon.

 

Internationals van Ierland zouden volgens de Argentijnse krant La Nacion ieder 10.000 dollar ontvangen hebben om Lionel Messi niet te blesseren tijdens een oefeninterland in augustus 2010. De wedstrijd tegen Argentinië zou door de FIFA geregeld zijn om Ierland gunstig te stemmen, nadat het land het WK 2010 aan zijn neus zag voorbijgaan door de handsbal van Thierry Henry. Begin deze maand kwam al aan het licht dat de FIFA de Ieren vijf miljoen euro had aangeboden om een klacht tegen de omstreden goal van Frankrijk te laten vallen. Of de betalingen aan de Ierse spelers daadwerkelijk zijn uitgevoerd, is onbekend. Grondona zelf kan het niet meer vertellen. Hij overleed vorig jaar op 82-jarige leeftijd. De Ierse voetbalbond reageerde furieus op de beschuldigingen en overweegt gerechtelijke stappen tegen de Argentijnse krant.

Comments are closed.