De TeleG 10 Mobiel Met Edward Van Leeuwen
oktober 20, 2015
Today in Pop History
oktober 21, 2015
Show all

Sport 20 oktober

Voetbal:

Barclays Premier League (1 Game) Spanish Primera División Nederlandse Ere divisie
Gisteren Gisteren Gisteren
Swansea City-Stoke City 0-1

 

Sporting Gijon-Granada 3-3

 

Jong Ajax-Almere City 2- 2

 

 

Arjen Robben maakt ook dit jaar kans op de Gouden Bal. De 31-jarige aanvaller van Bayern München is een van de 23 genomineerde spelers. Dat blijkt uit de lijst die het organiserende tijdschrift France Football dinsdag publiceerde. Afgelopen jaar eindigde Robben als vierde in de verkiezing met ruim zeven procent van de stemmen.

Arsenal probeert zich dinsdag in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League tegen Bayern München te revancheren voor de nederlagen in de laatste drie knock-outconfrontaties tegen de Duitse topclub. Zowel in de achtste finales van de seizoenen 2004/2005, 2012/2013 als 2013/2014 schakelde Bayern de Engelse topclub uit.

Alberto Contador zet eind 2016 wellicht toch nog niet een punt achter zijn carrière, zoals hij eerder wel aankondigde. De 32-jarige Spanjaard sluit een optreden in de Tour de France van 2017 niet uit.  “Het is niet honderd procent zeker dat ik in 2016 voor het laatst de Tour rijd”, zegt Contador in de Spaanse krant El Pais op de dag dat het rittenschema van de Ronde van Frankrijk wordt gepresenteerd.

 

Titelverdediger Chris Froome stelt op basis van het parcours van de komende Tour de France dat er geen absolute favoriet is voor de eindzege. Zijn aandacht gaat uit naar de twaalfde etappe. ”Ik denk dat de rit naar de Mont Ventoux cruciaal zal zijn. En die is speciaal voor mij”, aldus de Brit, die op die berg de basis legde voor zijn eerste Tourzege in 2013. Het parcours voor de editie van komende zomer werd dinsdag in Parijs bekendgemaakt. Daaruit concludeert Froome dat er vooraf geen grote kanshebber aan te wijzen is.

De hervormingscommissie van de FIFA wil dat voorzitters van de wereldvoetbalbond in de toekomst maximaal twaalf jaar hun functie mogen uitoefenen. Momenteel staat er in de statuten van de FIFA niets over een maximum aantal termijnen. Sepp Blatter is al sinds 1998 voorzitter van de FIFA, al is de Zwitser momenteel voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie wegens een betaling aan Michel Platini die niet in het belang van de bond zou zijn geweest. Op 26 februari wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

 

 

Comments are closed.