Vijf doden in huis Californië
juli 20, 2015
Sranan Odo
juli 20, 2015
Show all

Sport 20 juli

De U-17 selectie meisjes heeft vandaag in het Frank Essed Stadion na een 0-0 ruststand, met 1-0 verloren van Jamaica. Van deze wedstrijd kan gezegd worden dat Suriname zijn huid duur heeft verkocht. Met dit verlies eindigt de selectie op de derde plaats in deze poule. Het is nog niet duidelijk of het team nog verder kan in U-17 WK kwalificatie verband. Eerder op de dag won Barbados met 3-0 van St Lucia.

 

De Surinaamse wielrenner Jaïr Tjon en Fa is tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Toronto, Canada zesde geworden in de finale van het wielrenonderdeel Keirin. De gouden plak werd gewonnen door de Colombiaan Fabian Zapata, zilver ging naar de Venezolaan Hersony Canelon en de Canadees Hugo Berrette won brons. Van de Surinaamse ploeg komt verder Tosh van Dijk later maandag uit op het onderdeel taekwondo. Hij zit in de gewichtsklasse onder 68kg. Sprintster Sunayna Wahi komt dinsdag in actie op de 100 m en Miguel van Assen op vrijdag op het onderdeel hink-stap-sprong.

 

Zaalvoetbal

Kl Wedstrijd Uitslag
T ZV NACIONAL – PENTAGON 2 3-10
E ZV PALO – S.V. DE VUIST 3-4
E Z.V. ZWALUW ’96 – S.V. ORKAAN 8-1
E ZV. INTER BOM – RISING STARS 1-9
H THE LIONS – GIANTS 5-1
H ZV MENGAO – KABEL BOYZ LUNA GROUP 2-5
H STYX – K.G. – FC INTERNACIONAL 6-3

 

CONCACAF Gold Cup

Gisteren: Vandaag:
Trinidad-Panama 1-1(5-6)

(Panama naar Halve finale)

Mexico-Costa Rica 1-0

 

UEFA-voorzitter Michel Platini is door een meerderheid van de internationale voetbalbonden gevraagd om zich kandidaat te stellen voor het FIFA-voorzitterschap. Dat meldt de BBC maandag. Platini zou zeker zijn van de steun van de bonden van Europa (UEFA), Noord-Amerika (CONCACAF), Zuid-Amerika (CONMEBOL) en Azië (AFC). Hij moet zelf nog bepalen of hij zich verkiesbaar stelt. De 60-jarige Fransman is sinds 2007 voorzitter van de UEFA. Bij de laatste FIFA-verkiezingen, eind mei in Zürich, was hij geen kandidaat. Sepp Blatter versloeg toen prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië en werd voor de vierde keer herkozen.

 

Prins Ali bin Al Hussein wil dat Sepp Blatter met onmiddellijke ingang vertrekt bij de FIFA.

In de ogen van de Jordaniër is de Zwitser niet de aangewezen persoon om een begin te maken met de hervormingen bij de wereldvoetbalbond en het verkiezingsproces te begeleiden. “Het vertrek van Blatter moet niet langer worden uitgesteld, hij moet nu vertrekken”, laat prins Ali weten in een verklaring aan Associated Press.

“Blatter moet niet de kans krijgen om zijn eigen opvolging te regelen. Er dient zo snel mogelijk een interim-voorzitter te worden aangesteld.”

 

Pelé herstelt in een ziekenhuis van een operatie aan de wervelkolom. Deze ingreep was gepland.

”De patiënt Edson Arantes do Nascimento blijft in het hospitaal. Zijn herstel verloopt normaal”, luidde zondag het officiële commentaar van het Israelita Albert Einstein-ziekenhuis in Sao Paulo.

 

Serena Williams bezet voor de 250e week de eerste plaats op de WTA-ranking. De 33-jarige Amerikaanse is de vierde tennisster die deze mijlpaal heeft bereikt. Alleen Steffi Graf (377 weken), Martina Navratilova (332) en Chris Evert (260) stonden langer bovenaan de rangschikking dan Williams, die in juli 2002 voor het eerst de lijst aanvoerde. Williams heeft momenteel alle vier Grand Slam-titels (US Open, Australian Open, Roland Garros en Wimbledon) in haar bezit, waardoor ze een comfortabele voorsprong heeft op de nummer twee Maria Sjarapova.

Tijdens haar loopbaan verdiende de Amerikaanse liefst 72,7 miljoen dollar (66,7 miljoen euro) aan prijzengeld.

 

Tour de France:

 

Comments are closed.