Oudste mens ter wereld (116) overleden
juni 19, 2015
Brunswijk bespreekt scenario’s met structuren zaterdag
juni 20, 2015
Show all

Sport 19 juni

Voetbal

Copa America  
Gisteren:

Peru-Venezuela1-0

 

Vandaag:

Groep A:

Mexico-Ecuador

Chile-Bolivia

 

 

Neymar wacht mogelijk een zware straf naar aanleiding van zijn rode kaart na het duel tussen Brazilië en Colombia op de Copa America. De tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse bond besloot de aanvaller van Barcelona vooralsnog voor één duel te schorsen. Vrijdag volgt echter de definitieve uitspraak, waarbij de straf nog zwaarder uit kan vallen. Neymar kreeg tijdens het duel al een gele kaart. Dat was zijn tweede van het toernooi, waardoor hij automatisch al geschorst was voor de komende groepswedstrijd tegen Venezuela. Nu moet hij echter ook in ieder geval de eventuele eerste wedstrijd in de knock-outfase van de Copa America missen.

 

Bondscoach Carlos Dunga van Brazilië constateerde woensdagavond na de 1-0 nederlaag tegen Colombia op de Copa America dat zijn spelers zich niet concentreerden op hun eigen spel. “We reageerden op de provocaties van de Colombianen”, aldus Dunga na de tweede poulewedstrijd. “Dat hadden we niet moeten doen, want zij zijn ervaren met dat soort dingen.” “Zo’n strijd voeren ligt ons gewoon niet. Wij hadden ons moeten richten op datgene waar wij het beste in zijn: voetballen.”

 

De voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond, Musa Bility, gaat zich kandidaat stellen voor de vacature om Sepp Blatter op te volgen bij wereldvoetbalbond FIFA. De 48-jarige bestuurder heeft naar eigen zeggen voldoende steun binnen Afrika om een poging te wagen. ”Als ik één aanwijzing zou hebben dat Afrika mij niet wil steunen, zou ik me niet kandidaat stellen”, zei Bility donderdag tegen de BBC. ”Afrika heeft als continent de meeste stemmen binnen de FIFA en we moeten het voortouw nemen om de voetbalwereld weer bij elkaar te brengen.”

Comments are closed.