Gezinnen afgebrande woning Kafiluddistraat krijgen onderdak Zinzendorf Herberg
juli 18, 2014
Today in Pop History
juli 19, 2014
Show all

Sport 18 juli

VOETBAL:

Philipp Lahm stopt als voetbalinternational van Duitsland. De heeft de Duitse voetbalbond DFB vanochtend bevestigd. Het nieuws werd eerder al door de Duitse sportkrant Bild de wereld ingebracht. Hij was 10 jaar lang niet alleen een bepalende speler, maar ook een absoluut voorbeeld bij de nationale ploeg.  De 30-jarige Lahm zou op het hoogtepunt willen stoppen. De verdediger annex middenvelder van Bayern München was een van de sleutelspelers van de Duitsers, die zich voor de vierde keer tot wereldkampioen kroonden door Argentinië zondag in de finale na verlenging met 1-0 te verslaan.

 

Louis van Gaal is na twee dagen vakantie officieel gepresenteerd als de nieuwe manager van Manchester United. De 62-jarige coach zei op de persconferentie dat zijn ambities groot zijn, maar dat hij tijd nodig heeft om de spelers te leren kennen en zijn filosofie op de selectie over te brengen. “Ik ga mijn uiterste best doen, maar ik kan geen voorspelling geven”, sprak de voormalige bondscoach. “Het zal niet makkelijk zijn, maar als je mijn carrière bekijkt, zie je wat ik allemaal al gewonnen heb.”

 

WIELRENNEN:

De renners van Belkin en Giant-Shimano betuigen vandaag in de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk hun medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp. Dat hebben de twee Nederlandse ploegen voor de start laten weten.De dertiende rit gaat van Saint-Etienne naar Chamrousse. Gisteren en vandaag hebben diverse renners via Twitter al hun steun betuigd.

 

 

TENNIS:

Richard Gasquet is bij het tennistoernooi in Bogota doorgedrongen tot de kwartfinales. De als eerste gerangschikte Fransman versloeg Samuel Groth in twee sets. Gasquet won de partij met 7-6 (3), 7-6 (5).

In de strijd om een plek in de halve finales neemt Gasquet het op tegen Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek, die Peter Polansky uitschakelde.

 

Armstrong sprak uren met CIRC

Lance Armstrong heeft in mei urenlang gesproken met de Cycling Independent Reform Commission (CIRC), die namens de internationale wielerbond UCI de dopingproblemen van de afgelopen jaren onderzoekt. Dat heeft raadsman Elliot Peters namens de oud-renner bekendgemaakt. De commissie is onder andere in het leven geroepen om te achterhalen wat de rol van de UCI zelf is geweest in de hele dopingproblematiek en of er sprake is geweest van corruptie. Wat er is precies is besproken, hield de advocaat van Armstrong voor zich. “Maar”, wilde hij wel prijsgeven, “als je een lijst zou maken met alle vragen die mensen zouden willen stellen aan Lance, dan zijn dat de vragen die gesteld en beantwoord zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.