Ter inzagelegging kiezerslijsten moet niet politieke centra
februari 18, 2015
Citaten&Gezegden
februari 18, 2015
Show all

Sport 18 februari

Voetbal SVB:

Hoofdklasse: Eerste klasse:
SNL-Bomastar – AK Stadion 20.00u(De eerder gespeelde wedstrijd van 17 januari, wordt opnieuw gespeeld, wegens meespelen ongerechtige speler bij SNL) Deva Boys-Robin Hood – Essed Stadion 20.00u

 

UEFA Champions League  
Gisteren:

Paris Saint-Germain-Chelsea 1-1

Shakhtar Donetsk-Bayern Munich 0-0

Vandaag:

FC Basel-FC Porto

Schalke 04-Real Madrid

Oud-bondscoach van Italië Arrigo Sacchi is in eigen land in opspraak geraakt omdat hij heeft gezegd dat er ’te veel zwarte spelers’ in Italiaanse jeugdelftallen spelen. Sacchi deed zijn uitspraak bij een awarduitreiking. “Ik ben geen racist en mijn loopbaan als trainer laat dat ook zien. Maar als ik naar het jeugdtoernooi van Viareggio kijk, moet ik zeggen dat daar te veel zwarte spelers zijn”, stelde de Italiaan. “Italië heeft geen trots en waardigheid. Het zou niet mogelijk moeten zijn dat er teams zijn met vijftien buitenlandse spelers”, vervolgde Sacchi, die zijn land in 1994 naar de WK-finale leidde. De 68-jarige Sacchi kwam snel terug op zijn uitspraken. Tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zei hij dat hij niet goed geïnterpreteerd was.

 

De nationale voetbalbond van Marokko stapt naar het hof van arbitrage voor de sport (CAS). De bond vindt de straf voor het teruggeven van de organisatie van de laatste Afrika Cup te zwaar. Marokko mag van de Afrikaanse voetbalbond CAF niet deelnemen aan de edities van 2017 en 2019 van de Afrikaanse titelstrijd. Daarbij moet het land 8 miljoen euro schadevergoeding en nog eens een boete van 1 miljoen euro betalen. Marokko ontbrak vorige maand voor straf ook al in Equatoriaal-Guinea.

 

Zakenman Bee Thaechaubol heeft met de leiding van AC Milan gesproken over de mogelijkheid een deel van het aandelenpakket van de Italiaanse club over te nemen. De Thai laat echter weten dat hij nog geen akkoord heeft bereikt met investeringsmaatschappij Fininvest van Silvio Berlusconi, de voormalige premier van Italië. Thaechaubol heeft naar eigen zeggen een bod van 1 miljard euro neergelegd bij Berlusconi, al bijna dertig jaar de eigenaar van de ‘Rossoneri’. De schatrijke Thai zou minimaal de helft van de aandelen willen overnemen, maar hij ambieert geen volledige controle over de zevenvoudig kampioen van Europa.

 

De Italiaanse club Parma staat op de rand van een faillissement. De hekkensluiter van de Serie A moest maandag voor middernacht de schuldeisers en het achterstallige salaris van de spelers betalen, maar daar heeft de club niet aan voldaan. Puntenaftrek dreigt daardoor opnieuw voor de club, die in december al een punt werd afgenomen vanwege de financiële situatie. Volgens Gazzetta Dello Sport krijgt de club nu een aftrek van vijf punten. Parma heeft slechts tien punten uit 23 duels.

 

Tennis:

Rafael Nadal heeft gisteren zijn eerste partij op gravel van 2015 gewonnen. De 28-jarige Spanjaard was in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Rio de Janeiro in twee sets te sterk voor thuisspeler Thomaz Bellucci:

6-4 en 6-1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.