Ontmoeting tussen Minister Winston Lackin en delegatie van Fundaçao Getulio Vargas (FGV)
juli 17, 2014
Today in Pop History
juli 17, 2014
Show all

Sport 17 juli

Voetbal:

Marco Rodriguez heeft zijn afscheid aangekondigd als scheidsrechter. De Mexicaanse arbiter kwam tijdens het WK voetbal in het nieuws door het bijtincident met Luis Suárez over het hoofd te zien.

“Ik neem met een voldaan gevoel afscheid”, zei de 40-jarige Rodriguez, die op drie WK’s actief was. De halve finale tussen Duitsland-Brazilië (7-1) was zijn laatste duel.

 

Het Nederlands elftal is op het WK voetbal naar de derde plek op de wereldranglijst gestegen. De wereldvoetbalbond FIFA maakte vandaag de ranking bekend. Op de vorige rangschikking, van 5 juni 2014, stonden ze nog op de 15e plaats. De formatie van bondscoach Louis van Gaal werd pas in de halve finales op de mondiale eindronde uitgeschakeld door Argentinië, na strafschoppen. Daarna wonnen ze de strijd om brons van Brazilië.

 

De transfer van Toni Kroos van Bayern München naar Real Madrid is definitief rond, zo melden beide clubs. De 24-jarige middenvelder tekent een zesjarig contact. De transfersom bedraagt naar verluidt dertig miljoen euro.Afgelopen zondag werd Kroos wereldkampioen met Duitsland. Volgens de Castrol Index was hij de beste speler van het toernooi. Na de finale tegen Argentinië liet hij al weten naar Real te vertrekken.

 

Barcelona moet het in de voorbereiding op het komende seizoen zonder Adriano doen. Bij de linksback zijn bij medische testen hartritmestoornissen geconstateerd. “De medische staf heeft tijdens een electrocardiogram abnormale veranderingen vastgesteld in het hartritme van Adriano”, is op de website van Barcelona te lezen. Er is ook meteen gekeken hoe dit te behandelen. Adriano zal, uit voorzorg, in ieder geval vier tot zes weken individueel werken aan zijn herstel. Adriano zou Barcelona nog dit jaar willen verlaten omdat hij niet kan rekenen op een basisplaats. Technisch directeur Andoni Zubizarreta liet gisteren op een persconferentie echter al weten dat de Braziliaanse back niet mag vertrekken bij Barcelona.

 

Tour de France:

De Tour de France van Andrew Talansky is voorbij. De kopman van Garmin-Sharp gaat vandaag niet van start in de twaalfde etappe. “Dit is heel droevig, ik had mijn hele seizoen afgestemd op de Tour”, aldus Talansky, die kampte met een ontsteking aan de onderrug na een valpartij in de zevende etappe.

Tennis:

Kiki Bertens is als enige Nederlandse rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van de US Open, het laatste Grand Slam-toernooi van 2014. De organisatie maakte woensdagavond het deelnemersveld bij de vrouwen bekend. De grens voor rechtstreekse toelating ligt bij de 105e plek op de ranglijst van afgelopen maandag. Bertens staat hierop 79e.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.