VS krijgt speciaal team voor bestrijding ebola
oktober 15, 2014
Citaten en gezegden
oktober 15, 2014
Show all

Sport 15 oktober

EK Kwalificatie Uitslagen Dinsdag

Groep D Groep E Groep F
Duitsland –  Ierland 1-1

Gibraltar – Georgië  0-3

Polen –  Schotland 2-2

San Marino –  Zwitserland 0-4

 

Faroe Islands – Hongarije 0-1

Finland  – Roemenië 0-2

Griekenland –  Noord Ierland 0-2

Groep G    
Denemarken  – Portugal   0-1

Servië –  Albanië 0-0

 

 

 

Internationale Vriendschapelijke Wedstrijden

Dinsdag Dinsdag:
Japan – Brazilië  0-4

Zuid-Korea  – Costa Rica 1-3

China – Paraguay  2-1

Hong Kong – Argentinië 0-7

Un. Ar. Em – Uzbekistan 0-4

Armenië  – Frankrijk 0-3

Qatar – Australië     1-0

 

El Salvador – Ecuador 1-5

Chili – Bolivia   2-2

Verenigde Staten – Honduras 1-1

Canada –Colombia0-1

 

Voetbal:

Aanvoerder Lorik Cana van Albanië bevestigt dat het EK-voorrondeduel met Servië dinsdagavond op verzoek van de Albanese spelers werd gestaakt aan het einde van de eerste Cana en zijn collega’s voelden zich niet veilig nadat enkele supporters het veld op waren gekomen bij een 0-0 stand. De vlam sloeg in de pan nadat een drone met daaraan een vlag voor een ‘Groot-Albanië’ boven het veld was verschenen. “We kwamen naar Belgrado om te voetballen, niet om te vechten met Servische supporters.

 

Brazilië heeft dinsdag in Singapore de oefenwedstrijd tegen Japan met 4-0 gewonnen. Neymar tekende voor alle doelpunten voor de ploeg van bondscoach Dunga. De 22-jarige aanvaller van Barcelona zette zijn land al na zeventien minuten op voorsprong. Na rust was hij nog drie keer trefzeker voor de Brazilianen. Neymar is de eerste Braziliaan sinds Romario in 2000 (tegen Venezuela) die vier keer scoort in een interland. Neymar staat nu op veertig doelpunten namens Brazilië. Voor dat aantal had hij slechts 56 interlands nodig. Alleen Pelé (77), Ronaldo (62), Romario (55) en Zico (48) scoorden vaker voor de nationale ploeg.

 

Duitsland heeft zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag van zaterdag tegen Polen (2-0) in de voorrondes voor het EK. In Gelsenkirchen speelde de wereldkampioen dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Ierland.

 

De beladen EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië is dinsdagavond definitief gestaakt.

Bij het treffen in Belgrado waren Albanese supporters niet welkom in het stadion, maar dat weerhield hen er niet van om toch van zich te doen spreken. Met een drone, een op afstand bestuurbaar onbemand vliegtuig, lieten fans van de ‘Adelaars’ de nationale vlag van Albanië boven het veld cirkelen. Bovendien zou er een steunbetuiging aan Kosovo aan de drone hangen. Toen de Servische verdediger Stefan Mitrovic de vlag te pakken kreeg en middels de touwen naar beneden trok, ontstond er een opstootje op het veld waar ook supporters van het thuisland zich mee bemoeiden. De Engelse scheidsrechter Martin Atkinson besloot daarop vlak voor rust de clash tussen de Balkanlanden bij een stand van 0-0 tot nader order stil te leggen.

 

 

Tennis:

Robin Haase heeft vandaag knap de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi in Wenen.

De Nederlander was in drie sets te sterk voor de als achtste geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem: 6-3, 3-6, 6-3. Haase speelt in de tweede ronde tegen de Duitse routinier Benjamin Becker.

 

Formule1:

Mercedes is er geen voorstander van om het motorenreglement in de Formule 1 te versoepelen. Momenteel mogen motorenleveranciers hun krachtbron gedurende het seizoen nauwelijks ontwikkelen.”Afgelopen weekeinde tijdens de Russische Grand Prix eindigden er vijf wagens met een Mercedes-motor in de eerste vijf”, legt teambaas Christian Horner van Red Bull Racing uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.