Dagbladen overzicht 15 maart
maart 15, 2014
‘Pompeii’ nog steeds aan top in de Magic 10
maart 15, 2014
Show all

Sport 15 maart

Voetbal landskampioen InterMoengo Tapoe vertrekt komende dinsdag naar Haiti om deel te nemen aan wedstrijden in het kader van de CFU Clubkampioensschappen. Inter Moengo Tapoe is ingedeeld in een poule samen met Waterhouse FC ( Jamaica), Caledonia AIA ( Trinidad) en Assoc.Sportive de Mirebalais.(Haiti). De Nummer 1 van dit toernooi kwalificeert zich voor de 2e ronde. Semi kampioen Notch heeft zich teruggetrokken uit dit toernooi.

 

Europees voetbal:

Gisteren:

Spanish Primera División Duitse Bundesliga Nederlandse Eredivisie
Getafe-Granada 3-3 FC Augsburg-Schalke 04 1-2

 

 

Cambuur Leeuwarden-RKC Waalwijk 3-2

 

 

 

Uli Hoeness gaat niet in beroep tegen de 3,5 jaar gevangenisstraf die hij donderdag opgelegd kreeg wegens belastingfraude. Hij legt zijn functie als president van Bayern München neer. De 62-jarige preses heeft dit vrijdag in een verklaring laten weten.  De oud-voetballer heeft de fiscus voor tenminste 28,5 miljoen euro opgelicht. Hij was aangeklaagd voor 3,5 miljoen euro, maar dit bedrag liep tijdens het proces op naar 27,7 miljoen en daar kwam ook nog een toeslag over heen.

 

Hoeness gaf zichzelf zelf aan bij de belastingdienst, maar dat was niet voldoende om een straf te ontlopen. De rechter nam het Hoeness vooral kwalijk dat hij geen volledige openheid van zaken gaf. De miljoenen stonden op een Zwitserse bankrekening waarover hij geen aangifte deed. Uiteindelijk had aanklager Achim Engel alle verschuldigde bedragen tijdens de rechtszaak bij elkaar opgeteld. ”Na overleg met mijn familie heb ik besloten om het vonnis van de rechtbank te accepteren”, aldus Hoeness. ”De belastingontduiking was de grootste fout van mijn leven en ik moet de gevolgen hiervan onder ogen zien.

 

“Ik leg met onmiddellijke ingang mijn functies bij Bayern München neer, want ik wil de club geen verdere schade aanbrengen. Bayern München is mijn levenswerk en zal dat altijd blijven. Zolang ik leef, zal ik verbonden zijn met de club. Ik wil iedereen vanuit mijn hart bedanken voor alle steun.”

 

Tennis:

Flavia Pennetta heeft vrijdag verrassend de finale bereikt van het toernooi in Indian Wells. De nummer twintig van de plaatsingslijst versloeg in twee sets de als eerste geplaatste Na Li: 7-6 (5) en 6-3.

 

Bij de mannen plaatsten Novak Djokovic en John Isner zich vrijdag voor de halve eindstrijd in Indian Wells.

De als tweede geplaatste Djokovic rekende overtuigend af met Julien Benneteau: 6-1 en 6-3. Isner versloeg Ernests Gulbis. De Amerikaan was twee keer te sterk in de tiebreak: 7-6 (4) en 7-6 (3). In de halve finales staan Isner en Djokovic tegenover elkaar. De andere halve finale gaat tussen Roger Federer en Aleksandr Dolgopolov.

 

NBA:

Gisteren: Vandaag:
Minnesota-Charlotte 93-105

Indiana-Philadelphia 101-94

Phoenix-Boston 87-80

Portland-New Orleans 111-103

Los Angeles Clippers-Utah 96-87

Washington-Orlando 105-101(OT)

Memphis-Toronto 86-99

Denver-Miami 111-107

Los Angeles Lakers-San Antonio 85-119

Cleveland-Golden State 103-94

Milwaukee at New York

Brooklyn at Washington

Denver at Atlanta

Indiana at Detroit

Memphis at Philadelphia

Sacramento at Chicago

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.