Milieubewustzijn wordt aangewakkerd door autoloze dag
juli 15, 2014
Dagbladen overzicht 16 juni
juli 16, 2014
Show all

Sport 15 juli

Alberto Contador heeft maandag zijn scheenbeen gebroken bij zijn val in de tiende etappe van de Tour de France. Dat meldde Steven de Jongh, ploegleider van Tinkoff-Saxo, na de finish in La Planche des Belles Filles. De Spaanse oud-winnaar gaf halverwege de etappe op na een flinke valpartij. De andere ploegleider, Philippe Mauduit, vertelde nog voor de breuk aan het licht kwam dat Contador “ondraaglijk veel pijn had”. “En dat is echt jammer, want sinds het begin van de Tour ging alles prima.”

 

De ‘Siegerflieger’, het vliegtuig met de Duitse wereldkampioenen, is vandaag geland op de Berlijnse luchthaven Tegel. De kampioensploeg van bondscoach Joachim Löw wacht een bijzonder feestelijk onthaal in de hoofdstad. De politie verwacht 100.000 voetbalfans in het gebied rond de Pariser Platz en de Brandenburger Tor, waar een groot podium is opgebouwd voor de huldiging van Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos en co. Aanvoerder Philipp Lahm stapte als eerste uit, met de gouden bokaal in zijn handen.

 

Lionel Messi heeft zijn teamgenoten in een boodschap op zijn pagina op Facebook bedankt voor hun ‘grenzeloze’ inzet bij het WK in Brazilië. “Argentinië heeft weer de finale gehaald en we hebben onszelf gebracht waar we horen”, stelt de sterspeler die zondag nog de Gouden Bal won voor zijn prestaties op het WK. “We zijn allemaal verdrietig dat we de titel niet gewonnen hebben, maar we moeten ook trots zijn op wat we hebben bereikt.” De Argentijnen gingen afgelopen zondag in de finale na verlenging onderuit tegen Duitsland.

 

De dopingschorsing van de Jamaicaanse atleten Asafa Powell en Sherone Simpson is teruggebracht van 18 naar 6 maanden. Het internationaal sporttribunaal CAS maakte dat besluit maandag bekend en voegde er meteen aan toe dat beide topsprinters vrij zijn om wedstrijden te lopen. De 6 maanden schorsing hebben ze er namelijk al op zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.