Brood-en banketzaken vanaf 4 juli voorzien van kwaliteitssticker
juni 12, 2014
Today in Pop History
juni 13, 2014
Show all

Sport 12 juni

Openings wedstrijd WK 2014 Brazilie, Sao Paulo

vandaag
Game 1, Group A

Brazilie- Croatie

 

Voetbal

Brazilië en Kroatië openen vanmiddag de twintigste editie van het WK. Dat gebeurt in São Paulo. De Braziliaanse aanvaller Neymar en de geroutineerde bondscoach Luiz Felipe Scolari, die de Seleçao twaalf jaar geleden naar de wereldtitel loodste, toonden zich vol zelfvertrouwen. De 22-jarige vedette van FC Barcelona, die niet zo nodig topscorer hoeft te worden als hij maar wereldkampioen wordt, riep de Braziliaanse liefhebbers op het team te steunen.

 

Het WK-veld is compleet. Alle 32 deelnemende landen zijn op Braziliaanse bodem. De selecties van Ghana, Zuid-Korea en Portugal waren de laatste drie die arriveerden.

De Zuid-Koreanen landden in São Paulo en reisden meteen door naar hun trainingskamp in Foz do Iguaçu. De ploeg van bondscoach Hong Myung-Bo treft dinsdag in Cuibana Rusland. Portugal verblijft tijdens het WK in Campinas, op zo’n honderd kilometer van São Paulo. Duitsland is maandag de tegenstander. Ghana slaat zijn tenten op in Maceió. De Afrikanen kwamen als laatsten aan. De Verenigde Staten zijn maandag de opponent.

 

Sepp Blatter heeft woensdagavond in zijn persconferentie na afloop van het FIFA-congres hard uitgehaald naar onder anderen Michael van Praag. De voorzitter van de KNVB verzocht de 78-jarige Zwitser dinsdag om zich komend jaar niet opnieuw verkiesbaar te stellen als FIFA-preses. Dat deed Van Praag in aanwezigheid van Blatter.  “In mijn leven heb ik nog niet zoiets meegemaakt dat van zo weinig respect getuigt”, aldus Blatter woensdagavond tijdens een persconferentie in São Paulo. De bestuurder kondigde aan dat hij zich verkiesbaar zal stellen voor een nieuwe termijn. “Mijn missie is nog niet voltooid, dat zeg ik jullie.”

 

Tennis

Andy Murray en Amélie Mauresmo zijn hun samenwerking begonnen met een overwinning. Murray bereikte ten koste van de Fransman Paul-Henri Mathieu overtuigend de derde ronde van het grastoernooi van Queen’s: 6-4, 6-4. De Brit verdedigt zijn titel in Londen. De verrichtingen van Murray werden nauwlettend in de gaten gehouden door Mauresmo, met wie Murray sinds deze week samenwerkt. De 34-jarige Française, die in 2006 zegevierde op Wimbledon, staat de nummer vijf van de wereld dit grasseizoen bij.

 

Lleyton Hewitt, viervoudig winnaar van het toernooi van Queen’s, bleef steken in de tweede ronde. Met 6-3, 6-4 was de Australiër niet opgewassen tegen de sterk serverende Spanjaard Feliciano Lopez.

 

NBA

vandaag vrijdag
San Antonio at Miami

Game 4 – Spurs lead 2-1

No games

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.