Situatie bij FAI-Jarikaba lijkt genormaliseerd
september 10, 2014
Today in Pop History
september 11, 2014
Show all

Sport 10 september

Voetbal:

De jongens U-20 voetbalselectie vertrekt woensdag naar Trinidad en Tobago voor deelname aan de WK-kwalificatie finaleronde van de Caribische regio. Inzet is een Concacaf eindrondeplek. Suriname staat in poule A ingedeeld met het gastland, Cuba en Curaçao. In poule B zitten Haïti, Dominicaanse Republiek, Aruba en St.Kitts en Nevis. Van de acht Caribische landen stromen drie door naar de eindronde. Beide poulewedstrijden zullen op Trinidad en Tobago worden afgewerkt.

 

De voorbereidingen voor de 11e Srefidensi Marathon zijn in volle gang. Er is daartoe een commissie geïnstalleerd door de minister van Defensie. De 11e Srefidensi Marathon staat gepland voor zaterdag 22 november. Aanmelden voor deelname kan tot 19 november online via de website surinamemarthon.org.

 

SVB Bekertoernooi schema:

Poule Team A Team B Datum Tijd Lokatie
E Robinhood Inter Vlijt Wo.10 sept. 20.00u Dr.Ir.F.Essed
H Flora PVV Do.11 sept. 20.00u Dr.Ir.F.Essed

 

Voetbal:

EK kwalificatie 1e ronde:   Vriendschappelijk:
Group A

Kazakhstan-Letland 0-0

 

Group H

Azerbaijan-Bulgaria 1-2

 

Group A

Tsjechië-Nederland 1-2

IJsland-Turkije 1-0

Group B

Andorra-Wales 1-1

Bosnia-Herzegovina-Cyprus 1-1

Group H

Kroatië-Malta 0-0

Noorwegen-Italië 0-1

Japan-Venezuela 2-2

China-Jordan 1-1

Qatar-Peru 0-2

Kuwait-Bahrein 0-1

Canada-Jamaica 3-1

Chile-Haïti 1-0

Mexico-Bolivia 1-0

Brazilie-Ecuador 1-0

 

 

Het Nederlands elftal van bondscoach Guus Hiddink is niet best begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2016. In Praag werd op knullige wijze met 2-1 verloren van Tsjechië.  Na de gelijkmaker van Nederland in de tweede helft, vielen beide ploegen weer aan in het slotkwartier en Depay en Lafata kregen een kans, maar in de slotminuut viel de beslissing: Daryl Janmaat kopte iets te hard terug, buiten bereik van doelman Jasper Cilesen die tot het uiterste ging. De bal belande op de paal en Pilar schoot binnen, 1-2.

 

Guus Hiddink zonderde zich een halfuurtje af voordat hij dinsdagavond na de pijnlijke 2-1 nederlaag in en tegen Tsjechië de pers te woord stond. De bondscoach was boos en zeer teleurgesteld. “Ik was des duivels”, verklaarde Hiddink voor de camera’s van de NOS waarom hij zich later dan normaal meldde voor zijn interviews. De 67-jarige Achterhoeker was zichtbaar ontgoocheld na het verlies in het eerste kwalificatieduel richting het EK van 2016. Hij baalde vooral van de winnende treffer van Vaclav Pilar, die pas in de blessuretijd viel.

 

Brazilië heeft onder leiding van Carlos Dunga de tweede opeenvolgende zege geboekt in een oefenduel. In navolging van de 1-0 zege op Colombia, werd in New Jersey ook tegen Ecuador de nul gehouden: 1-0.

Willian was na iets meer dan een halfuur verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Op aangeven van Neymar rondde hij een fraai ingestudeerde vrije trap af.

 

Als het aan de medische commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA ligt, kunnen teamartsen binnenkort een wedstrijd kort stil laten leggen als ze vermoeden dat een speler een hersenschudding heeft opgelopen.

Dat staat in een voorstel dat de commissie dinsdag presenteerde op een conferentie in Manchester. “Als er een hersenschudding wordt vermoed, dan kan een arts de scheidsrechter vragen om het duel voor drie minuten stil te leggen.””De arbiter zal de speler daarna alleen het veld weer inlaten als de arts daar groen licht voor geeft”, aldus Michel D’Hooghe, de Belgische voorzitter van de medische commissie van de FIFA. D’Hooghe zal het voorstel eind september indienen bij het uitvoerend comité van de FIFA. Een week daarvoor presenteert hij het plan bij de Europese bond UEFA.

 

Cristiano Ronaldo wordt klaargestoomd voor de stadsderby tegen regerend landskampioen Atlético Madrid. Ronaldo, die herstellende is van een rugblessure, miste de seizoens-ouverture van Real Madrid en moest zich ook afmelden voor het Portugese elftal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.