IDB financiert reparatie EBS onderstation Maretraite
juni 19, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 20, 2014
Show all

Sport 10 juni

WK nieuws:

Wereldkampioen Spanje is uitgeschakeld op het WK. Door de nederlaag van Spanje tegen Chili (0-2) is Nederland nu zeker van een plek bij de laatste zestien van het WK in Brazilië. Oranje en Chili hebben zes punten uit twee wedstrijden. Beide ploegen kunnen niet meer worden ingehaald door Australië en de uittredende wereldkampioen Spanje, die beide nog puntloos zijn. Omdat Nederland een iets beter doelsaldo heeft dan Chili (+5 om +4) volstaat een gelijkspel voor groepswinst. Maandag speelt Oranje in São Paulo om de eerste plaats in groep B tegen de Chilenen. De winnaar speelt op zondag 29 juni in Fortaleza tegen de nummer twee van groep A, de poule van Brazilië.

 

Chili heeft zich woensdagavond net als Oranje geplaatst voor de volgende ronde van het WK in Brazilië.

De Zuid-Amerikanen versloegen wereldkampioen Spanje met 2-0. Oranje won eerder op de dag al met 3-2 van Australië.

Kameroen is al na twee duels uitgeschakeld op het WK. Het Afrikaanse land verloor met tien man ruim van Kroatië: 4-0. Kameroen verloor de eerste groepswedstrijd al met 1-0 van Mexico en kan dat land en Brazilië, die beide vier punten hebben, niet meer achterhalen. Het is Kameroen sinds de kwartfinalesplaats in 1990 nooit meer gelukt om door de groepsfase van de mondiale titelstrijd heen te komen.

 

Round-up WK partijen gisteren Schema vandaag
Australie-Nederland 2-3

Spanje-Chili 0-2

Kameroen-Croatie 0-4

Colombia-Ivoorkust 13u

Uruguay-Engeland 16u

Japan-Griekenland 19u

Italie-Costa Rica 22u

 

Overig WK nieuws:

Robin van Persie sprak na de 3-2 zege van Oranje op Australië zijn waardering uit voor de veerkracht van zijn elftal.”Het tekent ons wel dat we met die druk van Australië twee keer zo goed terugkomen”, aldus de aanvoerder tegen de NOS.

 

Cristiano Ronaldo heeft woensdag de training van Portugal vroegtijdig moeten verlaten. Ronaldo verliet de training met een zak ijs op zijn linkerknie. Daarvoor deed hij samen met de fysiotherapeut een aantal loopoefeningen. Of Ronaldo op tijd fit is voor de confrontatie met de Verenigde Staten is nog maar zeer de vraag.

 

Bruno Martins Indi vloog woensdag niet met het Nederlands elftal terug naar Rio de Janeiro, het basiskamp van Oranje op het WK. De Nederlands verdediger heeft een lichte hersenschudding overgehouden aan het door zijn ploeg gewonnen WK-duel met Australië (3-2). Hij blijft ter observatie in een ziekenhuis van Porto Alegre. “De dokter heeft mij verteld dat hij een hersenschudding heeft en daardoor ben je altijd minimaal een week uitgeschakeld. Dat is een hard gelag, want achterin heb ik minder opties dan voorin”, zei bondscoach Louis van Gaal na de wedstrijd.

 

De Portugese verdediger Pepe moet één wedstrijd aan de kant blijven na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Duitsland. Dat heeft de tuchtcommissie van de FIFA laten weten.  De speler van Real Madrid werd aan het einde van de eerste helft van het veld gestuurd nadat hij een tik uitdeelde aan Thomas Müller en daarna ook nog verhaal ging halen bij zijn tegenstander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.