Dagbladen overzicht 09 september
september 9, 2014
Minister Lvv voert in positieve atmosfeer overleg met padieboeren Nickerie
september 9, 2014
Show all

Sport 09 september

Voetbal:

De voorbereidingen voor de 11e Srefidensi Marathon zijn in volle gang. Er is daartoe een commissie geïnstalleerd door de minister van Defensie. De 11e Srefidensi Marathon staat gepland voor zaterdag 22 november. Aanmelden voor deelname kan tot 19 november online via de website surinamemarthon.org.

 

SVB Bekertoernooi schema:

Poule Team A Team B Datum Tijd Lokatie
E Robinhood Inter Vlijt Wo.10 sept. 20.00u Dr.Ir.F.Essed
H Flora PVV Do.11 sept. 20.00u Dr.Ir.F.Essed

 

Voetbal:

EK kwalificatie 1e ronde:   Vriendschappelijk:
Group A

Kazakhstan-Letland 0-0

 

Group H

Azerbaijan-Bulgaria 1-2

 

Group A

Tsjechië-Nederland 1-2

IJsland-Turkije 1-0

 

 

Group B

Andorra-Wales 1-1

Bosnia-Herzegovina-Cyprus 1-1

Group H

Kroatië-Malta 0-0

Noorwegen-Italië 0-1

Japan-Venezuela 2-2

China-Jordan 1-1

Qatar-Peru 0-2

Kuwait-Bahrein 0-1

Canada-Jamaica

Chile-Haïti

Brazil-Ecuador

Mexico-Bolivia

 

 

Het Nederlands elftal van bondscoach Guus Hiddink is niet best begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2016. In Praag werd op knullige wijze met 2-1 verloren van Tsjechië.  Tot ieders verrassing had de bondscoach zijn 4-3-3-systeem ingeruild voor het 5-3-2 dat op het WK zo succesvol was. Na 39 minuten en een 1-0 achterstand had Hiddink genoeg gezien en draaide hij de boel weer helemaal terug door Joel Veltman naar de kant te halen en Luciano Narsingh in te brengen.

 

In de tweede helft toonden de bezoekers iets meer drang naar voren en na tien minuten leverde dat de gelijkmaker op: uit een afgemeten voorzet van Daley Blind kopte Stefan de Vrij keurig binnen. In het slotkwartier vielen beide pleogen weer aan en Depay en Lafata kregen een kans, maar in de slotminuut viel de beslissing: Daryl Janmaat kopte iets te hard en buiten bereik van doelman Jasper Cilesen die tot het uiterste ging. De bal belande op de paal en Pilar schoot binnen.

 

Als het aan de medische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA ligt, kunnen teamartsen binnenkort een wedstrijd kort stil laten leggen als ze vermoeden dat een speler een hersenschudding heeft opgelopen.

Dat staat in een voorstel dat de commissie dinsdag presenteerde op een conferentie in Manchester. “Als er een hersenschudding wordt vermoed, dan kan een arts de scheidsrechter vragen om het duel voor drie minuten stil te leggen.””De arbiter zal de speler daarna alleen het veld weer inlaten als de arts daar groen licht voor geeft”, aldus Michel D’Hooghe, de Belgische voorzitter van de medische commissie van de FIFA. D’Hooghe zal het voorstel eind september indienen bij het uitvoerend comité van de FIFA. Een week daarvoor presenteert hij het plan bij de Europese bond UEFA.

 

Tennis US Open:

Marin Cilic heeft maandag in New York de US Open gewonnen. De 25-jarige Kroaat was in een eenzijdige finale in drie sets te sterk voor de één jaar jongere Kei Nishikori: 6-3, 6-3 en 6-3. Cilic is dit jaar al de tweede speler die voor de eerste keer een Grand Slam-toernooi wint. Begin 2014 doorbrak de Zwitser Stan Wawrinka bij de Australian Open de vertrouwde hegemonie van Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray en Roger Federer,

 

Michael Schumacher heeft het ziekenhuis in Lausanne verlaten en zet zijn revalidatie thuis voort.

“De laatste weken en maanden heeft hij vooruitgang geboekt, gezien zijn ernstige toestand. Er is echter nog een lange en moeilijke weg te gaan”, aldus de verklaring. “We willen graag het medische team in Lausanne bedanken voor hun goede werk. We vragen of de privacy van Michael’s familie gerespecteerd kan blijven en we hopen dat speculaties over zijn gezondheidstoestand achterwege kunnen blijven.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.