Buurt Latour krijgt eerste sporthal
mei 8, 2014
Today in Pop History
mei 9, 2014
Show all

Sport 08 mei

SVB:

Hoofdklasse :
Gisteren:

Transvaal- Excelsior 1-3

 

Europees voetbal:

Barclays Premier League Spaanse Primera Division
Gisteren Gisteren
Sunderland-West Bromwich Albion 2-0

Manchester City-Aston Villa 4-0

Real Valladolid-Real Madrid 1-1

 

Ronnie Brunswijk is woensdagavond door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) voor twee jaar onvoorwaardelijk geschorst. De straf kreeg hij voor zijn wangedrag in de wedstrijd tegen Excelsior van het afgelopen weekeinde. De eigenaar, voorzitter en speler van Inter Moengotapoe mag zich gedurende de schorsing op geen enkele manier bemoeien met wedstrijden onder de vlag van de SVB. Ook moet Brunswijk een boete van duizend Surinaamse dollar betalen.

Voetbal:

Het gelijkspel van Real Madrid op bezoek bij Real Valladolid (1-1) van woensdagavond heeft de Spaanse titelstrijd volledig op zijn kop gezet. De topper Barcelona – Atlético Madrid van zondag 18 mei wordt nu écht allesbepalend. VI zet het programma van de titelkandidaten op een rijtje.

 

Er vanuit gaande dat Atlético en Barcelona dit weekend allebei geen fout maken, kroont de winnaar van de topper zich tot landskampioen. Bij een gelijke eindstand in punten wordt namelijk gekeken naar het onderlinge resultaat en dat is gezien het resultaat uit het eerste onderlinge duel (0-0) bij een Catalaanse zege altijd in het voordeel van Barcelona. Bij een gelijkspel gaat de titel naar Atlético. Datzelfde is vanzelfsprekend het geval als Atlético wint.

 

Real Madrid is door de misstap in Valladolid zo goed als kansloos. De Koninklijke staat nu vier punten achter op Atlético en één op Barcelona. Alleen als Atlético en Barça dit weekend allebei verliezen en op 18 mei gelijkspelen, maakt Real nog kans. Om kampioen te worden moet het dan zelf wel twee keer winnen.

 

Felipe Scolari heeft Kaká, Robinho en Ronaldinho niet opgenomen in de WK-selectie van Brazilië. De bondscoach maakte woensdag al zijn 23-koppige selectie bekend. Scolari presenteerde zijn selectie tijdens een grote show in Rio de Janeiro. Kaká, spelend voor AC Milan, kon de afgelopen maanden al niet rekenen op een plek in het keurkorps van Scolari, nu moet de basisspeler van het WK 2010 het toernooi in eigen land definitief uit zijn hoofd zetten. Zijn teamgenoot Robinho was op het vorige WK in Zuid-Afrika nog trefzeker in de verloren kwartfinale tegen Oranje. De aanvaller stelde de laatste tijd al teleur bij zijn Italiaanse club. Ook Ronaldinho is door Scolari niet opgeroepen voor de eindronde. De aanvaller van Atletico Mineiro was er in 2010 ook al niet bij, maar werd de afgelopen jaren diverse keren geselecteerd door Scolari. Liefst 16 van de 23 spelers die naar het WK gaan, deden vorig jaar ook al mee aan de Confederations Cup. Het toernooi, dat geldt als generale repetitie voor het WK, werd gewonnen door Brazilië.

 

NBA Play-offs

Gisteren. Derde ronde Vandaag
Indiana 86, Washington 82

Game 2 – Series tied 1-1      

Oklahoma City 112, LA Clippers 101

Game 2 – Series tied 1-1

Brooklyn at Miami

Game 2 – Heat lead 1-0

Portland at San Antonio

Game 2 – Spurs lead 1-0

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.