Premdew Lachman nu officieel NDP’s nummer vijf in Nickerie
april 7, 2015
Miguel van Assen wint Carifta goud op hinkstapsprong en vestigd record
april 7, 2015
Show all

Sport 07 april

Miguel van Assen wint Carifta goud op hinkstapsprong en vestigd record

Miguel heeft wederom het Surinaamse volkslied doen klinken op een internationaal podium.

De atleet uit Marowijne, wist maandag overtuigrnd goud te veroveren op de hinksstapspong.

Van Assen sprong op zijn favoriete atletiekonderdeel 16.24 meter. Van de vier gouden medailles die Suriname ooit won in de 44-jarige historie van de Carifta Spelen, heeft Van Assen er drie gewonnen en vestigd daarmee een absoluut record. Zo meldt de Internationale Atletiek Federatie(IAAF) op zijn website.

 

Ook Indiase gewichtheffers blijken grootgebruikers als het gaat om verboden prestatiebevorderende middelen. De nationale federatie IWF heeft besloten ten minste drie afdelingen te schorsen nadat in de afgelopen periode liefst 21 atleten positief zijn bevonden bij een dopingtest. De meeste gevallen komen uit Delhi, Punjab en Haryana. Allen zijn volgens IWF-secretaris Chandrahas Rai voorlopig geschorst in afwachting van de contra-expertise. Als die hetzelfde resultaat oplevert, worden de boosdoeners voor vier jaar uitgesloten en hun coaches voor twee jaar

 

Tiger Woods heeft maandag zijn rentree op de golfbaan gemaakt tijdens een trainingssessie in Augusta.

De Amerikaan gaf bijna twee maanden geleden na elf holes met rugklachten op in de Farmers Insurance Open en kwam sindsdien niet meer in actie. Woods, die ruim een week geleden voor het eerst in achttien jaar buiten de top honderd viel, kondigde zaterdag al aan zijn rentree te maken bij het majortoernooi in het Amerika. De golfmiljardair moest vorig jaar nog voor het eerst in twintig jaar de belangrijkste major in Augusta overslaan wegens rugklachten. De Masters zijn van 9 tot en met 12 april.

Manchester City heeft maandagavond duur puntenverlies geleden in de strijd om de titel in de Premier League.

Op bezoek bij laagvlieger Crystal Palace verloor de ploeg van trainer Manuel Pellegrini met 2-1. Daardoor zakten de ‘Citizens’ deze speelronde van plaats twee naar plaats vier. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt negen punten en de ploeg uit Londen heeft een duel minder gespeeld. Door de nederlaag zijn ook Arsenal (tweede) en het Manchester United van Louis van Gaal (derde) City gepasseerd op de ranglijst. Komende zondag wacht City de derby van Manchester uit bij United. Het verschil tussen beide ploegen is één punt.

NBA

Gisteren:

Portland 96@Brooklyn 106

Vandaag:

Phoenix-            Atlanta

Charlotte-Miami

Golden State-New Orleans                     San Antonio-Oklahoma City Minnesota-Sacramento

Los Angeles-Los Angeles

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.