Belgisch bedrijf gaat helpen rivierwater te maken tot drinkwater
mei 2, 2014
Niet transparante bedrijven bemoeilijken vaststelling minimum uurloon
mei 2, 2014
Show all

Sport 05 mei

Voetbal

UEFA Europa League Spanish Primera Division
Gisteren Vandaag
Juventus 0 – 0 Benfica

Valencia 3 – 1 Sevilla FC

Rayo Vallecano v Athletic Bilbao

 

 

Assistent-coach Rui Faria van Chelsea is zwaar bestraft voor zijn wangedrag op 19 april tijdens de thuiswedstrijd tegen Sunderland (1-2). De Portugese collega van hoofdcoach José Mourinho kreeg donderdag een schorsing voor zes wedstrijden en een boete van ruim 35.000 euro. Faria moest tijdens de wedstrijd tegen zichzelf in bescherming worden genomen, nadat hij in woede was uitgebarsten richting scheidsrechter Mike Dean. De arbiter stuurde de woeste Faria van het veld.

De Engelse voetbalbond FA heeft ook Mourinho aangeklaagd naar aanleiding van het duel met Sunderland. De Portugees liet zich na afloop heel sarcastisch en cynisch uit over de arbiter en diens baas. Mourinho heeft echter om een mondelinge behandeling gevraagd, waardoor zijn strafzaak nog niet is afgerond.

 

Tennis

Het prijzengeld bij Wimbledon is met 10,8 procent verhoogd. Dat heeft de organisatie van het grandslamtoernooi op gras dinsdag laten weten. De prijzenpot bevat in totaal 25 miljoen pond, omgerekend 28,5 miljoen euro. De winnaars bij de mannen en vrouwen in het enkelspel zullen een cheque van 2,10 miljoen euro ontvangen. Dit bedrag is 10 procent hoger in vergelijking met vorig jaar. Spelers die worden uitgeschakeld in de eerste drie rondes kunnen rekenen op 12,5 procent meer prijzengeld. Wimbledon staat van 23 juni tot en met 6 juli op de kalender.

 

Als het aan de eigenaren van andere NBA-clubs ligt, moet eigenaar Donald Sterling de Los Angeles Clippers gedwongen verkopen. Een ledenpanel waarin tien van de dertig eigenaars zijn vertegenwoordigd en dat over deze kwestie gaat, besloot dat donderdag unaniem tijdens een vergadering. Over een week praten ze opnieuw over de kwestie. Sterling (80) werd dinsdag levenslang geschorst na het doen van racistische uitlatingen. De eigenaar van de Clippers verbood zijn vriendin in een opgedoken geluidsfragment zwarte mensen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers. Bovendien had de eigenaar van de NBA-ploeg liever niet dat zijn vriendin met Afro-Amerikanen op de foto zou gaan.

 

NBA

Gisteren. Vandaag
Indiana 95, Atlanta 88

Game 6 – Series tied 3-3

Oklahoma City 104, Memphis 84

Game 6 – Series tied 3-3

Golden State 100, LA Clippers 99

Game 6 – Series tied 3-3

 

Toronto at Brooklyn

Game 6 – Raptors lead 3-2

San Antonio at Dallas

Game 6 – Spurs lead 3-2

Houston at Portland

Game 6 – Trail Blazers lead 3-2 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.