Nieuwe migrantentrein verlaat Boedapest
september 3, 2015
Dagbladen overzicht 04 september
september 4, 2015
Show all

Sport 03 september

Zaalvoetbal :

Vandaag:
Tweede klasse :

Jetboys – Nacional 18 :00

Fc Pro – FCB 19:00

 

Hoofdklasse:

Giants – Kabel Boyz Luna Group 2-:00

Styx Kuldipsingh – The Lions – 21:00

Locatie : Anthony Nesty Sporthal

 

 

FIFA-presidentskandidaat Chung Mong-joon vindt dat de Aziatische voetbalbond de verkiezingen van begin volgend jaar ondermijnt omdat de AFC haar leden aanmoedigt om Michel Platini te steunen.

“We zijn erachter gekomen dat de AFC een brief heeft gestuurd naar bijna alle nationale bonden uit Azië”, zegt Chung donderdag in een verklaring. In die brieven zou de Aziatische bond haar leden hebben aangespoord om op 26 februari 2016 bij de presidentsverkiezingen op UEFA-voorzitter Platini te stemmen.

 

Wielrennen:

Chris Froome gaat donderdag niet van start in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje.

Dat heeft de Brit laten weten op Twitter. “De Vuelta zit erop voor mij.” De 30-jarige kopman van Team Sky liep woensdag een breuk in zijn voet op bij zijn valpartij tijdens de beginfase van de koninginnenrit, zo is donderdagochtend gebleken tijdens onderzoek. Het gaat om een van de zeven voetwortelbeentjes. Froome moest woensdag al snel lossen bij de favorieten, maar reed de etappe nog wel uit.

 

Tennis:

Rafael Nadal heeft het gevoel dat veel mensen hem al hebben afgeschreven. De 29-jarige Spanjaard hoopt op de US Open zijn topniveau weer te halen in een wisselvallig seizoen. “Ik ben de nummer acht van de wereld, niet de nummer honderd”, meldde Nadal woensdag op de persconferentie na zijn overwinning op Diego Schwartzman in de tweede ronde in New York. “Sterker nog: op persconferenties als deze lijkt het, als ik de vragen zo hoor, wel alsof ik ben afgezakt naar plek tweehonderd. Ik ben echt niet zo slecht. Geloof me: als ik matig presteer, ben ik de eerste die zich zorgen maakt.”

 

Novak Djokovic heeft ook de tweede horde op de US Open zonder problemen genomen. De nummer één van de wereld had in de eerste ronde Joao Souza overklast (6-1, 6-1, 6-1) en Andreas Haider-Maurer overkwam hetzelfde: 6-4, 6-1, 6-2.  De Oostenrijker (ATP-52) kon dankzij zijn goede service mee met de Serviër tot 4-4, maar nadat hij in de tiende game op love was gebroken, werd hij tot figurant gedegradeerd. De Serviër gunde hem geen enkel breakpoint en kreeg op zijn eigen service slechts twaalf punt tegen.

Comments are closed.