Inter Moengotapoe wederom voetballandskampioen

Vandaag in het Verleden
mei 12, 2014
Woningbouwproject Hanna’slust heeft nu voldoende drinkwater
mei 12, 2014
Show all

Inter Moengotapoe wederom voetballandskampioen

Inter Moengotapoe, de ploeg van clubeigenaar, speler en parlementariër, Ronnie Brunswijk, is wederom voetballandskampioen. Door gisteren met 3-1 te winnen van de Walking Boyz Company(WBC), wist de ploeg uit Moengo prolongatie van zijn titel veilig te stellen, met nog één wedstrijd te spelen. De Moengonezen kwamen nog even op een 0-1 achterstand te staan voor de rust. Nadien vocht IMT zich terug in de wedstrijd en wist de titel alsnog in stijl te pakken.

 

Vorige week kwam clubpresident Brunswijk nog in opspraak, wegens een vermeend spuugincident.  Hij werd om die reden door de SVB tuchtcommissie voor twee jaar geschorst en moet nog eens duizend SRD boete neertellen. Behalve dat hij in beroep is gegaan tegen de opgelegde straf, heeft Brunswijk zich conform de eis van het tuchtcollege ook al publiekelijk verontschuldigd voor zijn wangedrag. Hij vecht in ieder geval het spugen op arbiter Riedewald aan en zegt dat dit nooit is gebeurd. Wel geeft hij toe te hebben uitgescholden, nadat door de vierde scheidsrechter, racistische opmerkingen richting zijn ploeg zouden zijn gemaakt. ‘Hierover wordt met geen woord gerept’, beklaagd Brunswijk zich.

 

In ieder geval heeft zijn ploeg ondanks het incident met hun clubbaas, karakter getoond en werd alsnog overtuigend kampioen van de SVB hoofdklasse. Het kampioenschap geeft automatisch recht geeft tot deelname aan het kampioenenbal van de Concacaf.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.