Sport- & Jeugdzaken start landelijk symposium gemeenschapsontwikkeling in Nickerie

Inzage persoonsgegevens tot 14 maart
maart 2, 2020
Zorgraad houdt paneldiscussie om problemen zorgsector bespreekbaar te maken
maart 2, 2020
Show all

Sport- & Jeugdzaken start landelijk symposium gemeenschapsontwikkeling in Nickerie

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is zaterdag in Nickerie van start gegaan met een landelijk symposium getiteld ‘Jeugd Gemeenschapsontwikkeling’. Tijdens het twee dagen durend symposium wil het ministerie individuen en organisaties uit de districten Coronie, Nickerie en het Kabalebo-gebied inventariseren, op grond van hun activiteiten met de jeugd. Volgens minister Lalinie Gopal komt er veel van de grond qua jeugdwerk betreft.

Echter, het ontbreekt aan structuur en men werkt veelal langs elkaar heen, wat het bieden van de nodige hulp vanuit het ministerie moeilijker maakt, zegt Gopal. Ze geeft toe dat er geen database wordt bijgehouden van wie zich met wat binnen het jeugdwerk bezighoudt.

Met de resultaten uit landelijke symposia wil het ministerie om de tafel gaan met andere ministeries die deeltaken hebben binnen het jeugdwerk en zo een goed beleid ontwikkelen. Minister Gopal was in november 2019 in Nickerie met de ambassadeur van India om zich te oriënteren over een project dat zal worden ingediend ter financiering. Het gaat om de restauratie van de Nickerie indoor sporthal.

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken.

Comments are closed.