Overheidspensioenen wederom welvaartsvast
mei 22, 2014
Today in Pop History
mei 23, 2014
Show all

Sport 22 mei

Voetbal:

De nationale mannen senioren voetbalselectie van Suriname speelde dinsdagavond een oefeninterland in en tegen Frans Guyana. De twee buurlanden kwamen niet verder dan 0-0.

 

Openwater Zwemmen:

Gordon Touw Ngie Tjouw is als veertiende geëindigd in de vijf kilometer lange openwater wedstrijd tijdens de derde Zuid-Amerikaanse Beachspelen. Er deden zestien zwemmers mee. Touw Ngie Tjouw finishte na één uur, veertien minuten en negen seconden. Suriname heeft met de deelname van Touw Ngie Tjouw zijn debuut gemaakt op de Zuid-Amerikaanse Beachspelen.

 

WK kwalificatie Volley:

Suriname heeft in de openingswedstrijd in WK-kwalificatieverband niet kunnen stunten op Cuba. Tegenstander De Dominicaanse Republiek was woensdag in Coliseo Ciudad Deportiva in straight sets (25-15, 25-19, 25-21) te sterk.

 

Voetbal internationaal:

Edson Braafheid kan na het moeilijkste jaar uit zijn voetballeven eindelijk transfervrij vertrekken bij de Duitse club 1899 Hoffenheim. De 31-jarige linksback staat open voor een terugkeer naar de eredivisie.”Een overstap naar een club als Feyenoord zou perfect voor me zijn. Daar zal ik niet lang over hoeven nadenken”, zegt Braafheid in een interview met NU.nl. Braafheid kent Fred Rutten, de nieuwe trainer van Feyenoord, nog van zijn tijd bij FC Twente, waar hij uitgroeide tot international.

 

Edgar Davids heeft de trainerscursus van de KNVB afgezegd omdat de voormalig international het niet zag zitten om regelmatig naar Zeist te komen. Dat meldt een woordvoerder van de voetbalbond aan NU.nl. Davids gaf zondag in het televisieprogramma Zo: Raymann aan de cursus niet te willen doen omdat de KNVB ‘de regels voor de derde keer heeft veranderd’. “We hebben de regels niet veranderd. De cursus is al jaren hetzelfde”, aldus de zegsman. Volgens de KNVB wees Davids op Clarence Seedorf, die vanuit Brazilië de cursus mocht volgen omdat hij nog speelde bij Botafogo. “Dat was een unieke situatie en de eerste keer dat we het deden. Bovendien had het voor zowel Seedorf als de bond aardig wat voeten in de aarde om soms heen en weer te reizen. Het was een pilot en die kunnen we niet altijd doen.”

 

Lionel Messi is boos over de fluitconcerten die hij van zijn eigen Barça-fans kreeg in de beslissende competitiewedstrijd tegen Atlètico Madrid. Messi voegt zich deze dagen bij het Argentijnse team voor het WK en reageerde geprikkeld bij zijn terugkeer in Buenos Aires. “Ik voel me thuis bij Barça. Maar als de fans me niet meer willen, dan ben ik weg. Ik hou van deze club, maar als er mensen zijn die twijfels over me hebben en me liever zien gaan, prima.”

 

Wielrennen:

Lance Armstrong is uit het Franse Légion d’honneur gezet. De wielrenner moest zijn eretitel inleveren vanwege zijn dopinggebruik. Hij was chevalier, oftewel ridder, in het Franse Legioen van Eer. Een woordvoerder wil tegen het Amerikaanse persbureau AP niet zeggen wanneer de Amerikaanse wielrenner de titel precies is kwijtgeraakt. De organisatie hangt het niet aan de grote klok als gelauwerden de eretitel kwijtraken.

 

NBA: Western Conference finale:                                         Eastern Conference finale:

Gisteren: Vandaag en vrijdag: Zaterdag:
San Antonio 112, Oklahoma City 77Game 2 – Spurs lead 2-0 GEEN WEDSTRIJDEN!!! Miami at IndianaGame 2 – Pacers lead 1-0

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.