Spoedoverleg regeringstop over toename besmettingen langs de oostgrens

Dagbladen overzicht – 28 april 2020
april 28, 2020
Banken: Beperking valuta-opname noodzakelijk
april 28, 2020
Show all

Spoedoverleg regeringstop over toename besmettingen langs de oostgrens

President Bouterse komt later vandaag met statement

Het aantal COVID-19-besmettingen in het Franse grensgebied Grand Santi is opgeklommen naar 22. Maandag zijn er 12 nieuwe gevallen bijgekomen. De Surinaamse autoriteiten maken zich zorgen om deze ontwikkeling; des te meer vanwege het ongecontroleerde en illegaal personenverkeer dat nog steeds aan de orde is op de Marowijnerivier.

Op het presidentieel paleis vond maandag spoedoverleg plaats tussen president Bouterse en het COVID-19 managementteam over voorzorgsmaatregelen die Suriname kan treffen.

Grand Santi ligt heel dicht bij de grens van Suriname met Frans-Guyana. Het bewaken van onze uitgestrekte grenzen is een enorme uitdaging. De maatregelen die indien nodig zullen worden ingesteld gaan uiteindelijk moeten resulteren in een duurzame grensbewaking.

Luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Volgens het managementteam is de regering bezig met voorbereidende stappen om dorpen aan de Surinaamse kant van de Marowijnerivier te isoleren, dan wel te onderwerpen, aan COVID-19 testen. Dit, met het oog op het nieuws dat met corona-besmette personen de oversteek hebben gedaan naar Surinaams grondgebied. President Desi Bouterse komt dinsdag met een statement waarin hij zal ingaan op deze nieuwe situatie.

Comments are closed.