Speelgoedfabrikant Mattel toont vernieuwde virtualrealitybril 

Samsung presenteert ‘slimme schoen’ met druksensoren
februari 16, 2016
Samenwerking is dé sleutel tot een betere aanpak
februari 16, 2016
Show all

Speelgoedfabrikant Mattel toont vernieuwde virtualrealitybril 

Speelgoedfabrikant komt later dit jaar met een vernieuwde versie van zijn virtualrealitybril, de View-Master Viewer DLX.

De vernieuwde VR-bril laat de drager ook gebruikmaken van een koptelefoon. Daarnaast zijn de lenzen verbeterd en kan de scherpte van de lenzen worden aangepast met behulp van een schuifje bovenop het apparaat.

De bril moet nog steeds worden gebruikt in combinatie met een telefoon, en heeft veel weg van de Google Cardboard-virtualrealitybril.

Een jaar geleden kondigden Mattel en Google aan dat ze de View-Master nieuw leven in zouden blazen. De originele View-Master, die vooral in de jaren tachtig en negentig erg populair was, was een soort verrekijker waarin ronde diaschijven gestopt konden worden. Met een druk op een knop draaide de diaschijf rond en werd er een nieuwe dia getoond.

Naast een VR-bril heeft Mattel ook de ThingMaker aangekondigd. Dit is een kindvriendelijke 3D-printer van 300 dollar (268 euro). Mattel maakt voor de ThingMaker samen met Autodesk, de softwaremaker verantwoordelijk voor 3D-ontwikkeltools.

De printer verbindt met een bijbehorende smartphone, waarin 3D-modellen van speelgoedfiguren staan. Dit speelgoed kan met de printer worden gemaakt. Deze app moet ook in combinatie met andere 3D-printers gaan werken.

De ThingMaker-printer zal in de herfst van 2016 in de Verenigde Staten worden verkocht. Over een mogelijke verkoop in Nederland is nog niks gezegd.

 

 

Comments are closed.