Speciale lesbrieven over HIV/Aids voor scholen Nickerie

Today In Pop History 28 november
november 28, 2013
Randjietsingh gebelgd over gouddeal Surgold
november 28, 2013
Show all

Speciale lesbrieven over HIV/Aids voor scholen Nickerie

Onderwijzers op alle lagere en VOS- en VOJ-scholen in Nickerie beschikken vanaf volgende week over speciale lesbrieven waarmee ze hun leerlingen kunnen voorlichten over Aids en HIV. Dit is mogelijk gemaakt dankzij financiële hulp van de Amerikaanse ambassade.  In het kader van Wereldaidsdag op 1 december zal het Nickerie Aids Team in samenwerking met de WINgroep vrijdag de eerste lesbrieven overhandigen aan de onderwijsvertegenwoordigers Niermalkoemar Badloe, directeur van de Kweekschool en Roy Katisa, inspecteur van het ministerie van Onderwijs.

Volgens Rob Mooij van de WINgroep is het een belangrijke taak van het Nickerie Aids team preventieactiviteiten op het gebied van HIV/Aids op alle lagere en VOS- en VOJ-scholen te verzorgen.  De afgelopen jaren hebben al meer dan vijfduizend kinderen en jongeren voorlichting ontvangen in Nickerie, Wageningen en Coronie. Omdat het project ontzettend veel tijd en geld kost, hebben de organisaties het plan opgevat om lesbrieven over de HIV/ Aids te maken, zodat onderwijzers en docenten een handleiding hebben om zelf op een verantwoorde didactische wijze de voorlichting te doen.

Met toestemming van het Ministerie van Onderwijs werd het project ingediend bij de Amerikaanse Ambassade. Het resultaat is tienduizend lesbrieven inclusief werkbladen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.