Oud-Financiënminister Hildenberg overleden
juni 5, 2017
Oppositie gaat crisisbeheersingsplan opstellen
juni 5, 2017
Show all

Speciale eenheid KPA beschiet taxi

Een speciale eenheid van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) heeft vanochtend rond half 1 gericht geschoten op een taxi. Daarin zat naast de chauffeur ook een vrouwelijke passagier. Het incident voltrok zich in Nickerie. De eigenaar van het taxibedrijf verklaart dat het telefoontje voor een rit omstreeks 12:00u middernacht binnenkwam. Op weg naar haar bestemming veranderde de vrouw plotseling van gedachten en keerde de chauffeur terug.  Op een gegeven werd de taxi achtervolgd door een zwart Toyota Ractis. De taxichauffeur besloot te stoppen zodat de auto hem kon inhalen. Maar die stopte ook en er sprongen toen twee zwaar bewapende mannen uit. De man gaf plankgas daar hij dacht dat hij te maken kreeg met rovers. Bedrijfseigenaar Sherali Naserali zegt dat de auto werd beschoten. Volgens hem hebben de inzittenden geluk gehad dat ze door geen enkele kogel zijn geraakt. Hij is er echter niet over te spreken dat de schutters zich op geen enkel moment hebben gelegitimeerd.

Volgens de Regiocommandant West, Widjaikoemar Oedit, is hij op de hoogte van het incident. Het is een uitvloeisel van de zoektocht naar een ontsnapte verdachte. Politie en penitentiaire ambtenaren houden een verscherpte controle en alle in hun ogen verdachte handelingen worden aan een onderzoek onderworpen zegt Oedit verder. Het is echter nooit de bedoeling dat onschuldige burgers moeten vrezen voor hun leven. Er is een diepgaand onderzoek ingesteld naar het handelen van de speciale eenheid van het KPA, omdat het een ernstige zaak betreft verzekert de regiocommandant van Nickerie.

Regiocommandant West Widjaikoemar Oedit, over het incident waarbij vanochtend een taxi met daarin een inzittende is beschoten. Vanwege de verscherpte controle staan de gewapende eenheden in Nickerie op scherp. Ze zijn op zoek naar een verdachte die een paar dagen terug is ontsnapt uit de strafinrichting Hazard.

Comments are closed.