Speciale eenheid actief voor aanpak prijsopdrijving

90 Seconden – 27 februari 2021
februari 27, 2021
Sportverslagen – 1 maart 2021
maart 1, 2021
Show all

Speciale eenheid actief voor aanpak prijsopdrijving

Regering voert 25 kleine projecten uit door eigen besparingen

De regering onderneemt vanaf vandaag concrete stappen om de prijsopdrijving in de winkels een halt toe te roepen. Eerdere acties van het ministerie van Economische Zaken hebben niet geholpen. De samenleving gaat nog steeds gebukt onder prijzen die alsmaar stijgen. In Nickerie zei president Chan Santokhi het afgelopen weekeinde, dat er een speciale eenheid komt die ingaande 1 maart (vandaag) dit probleem landelijk zal aanpakken.

Het staatshoofd en zijn delegatie waren op werkbezoek in het rijstdistrict waar het startsein is gegeven voor het elektrificatieproject in de Van Pettenpolder. Samen met vicepresident Ronnie Brunswijk heide hij daarvoor de eerste elektriciteitspaal aan de Griebelstraat.

EBS-directeur Marcel Eijndhoven somde een aantal elektrificatieprojecten op dat binnenkort nog in het rijstdistrict zal worden uitgevoerd.

Het gebied moet binnen drie maanden volledig van elektriciteit zijn voorzien. Een ander gebied ook aan de rand van het centrum van Nickerie, bekend als het Lachmon-project, zal naar zeggen van de president-commissaris van de EBS, Leo Brunswijk, binnen 6 maanden stroom krijgen. President Santokhi zei dat de regering dit jaar 25 kleine gemeenschapsprojecten zal uitvoeren, waaronder de bouw van middelbare scholen, drinkwater- en andere elektriciteitsprojecten.

President Chandrikapersad Santokhi, het afgelopen weekeinde in Nickerie.

Comments are closed.