Special Olympics ontbreekt fondsen voor deelname Wereldspelen in Abu Dhabi

Dagbladen overzicht – 21 februari 2019
februari 21, 2019
Onderwijs en BvL in gesprek
februari 21, 2019
Show all

Special Olympics ontbreekt fondsen voor deelname Wereldspelen in Abu Dhabi

Special Olympics, een sportvereniging voor mensen met een geestelijke beperking, heeft niet genoeg financiële middelen om deelname aan de Wereldspelen in Abu Dhabi te garanderen. De bestuursvoorzitter Edward Gessel zegt aan Radio 10 dat de atleten en hun begeleiders, in totaal elf personen, op 6 maart moeten vertrekken. Er is ruim 550.000 SRD nodig om de kosten hiervoor te dekken. De vereniging heeft daarvan nog niet eens de helft binnengehaald. Gessel zegt dat er haast is geboden. De vereniging is volgens hem ruim op tijd begonnen met plannen, maar de sponsoring verloopt stroef.

Ook het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is benaderd voor ondersteuning, zegt Gessel. De reactie van het departement wordt nog afgewacht.

Edward Gessel, voorzitter van de Special Olympics, een sportvereniging voor mensen met een geestelijke beperking. De organisatie heeft niet genoeg geld voor deelname aan de Wereldspelen van 14 tot 21 maart in Abu Dhabi. Op zondag 24 februari houdt de organisatie ‘Voel je helemaal vrij bazen’ een men’s cook out bij het SOGK, om fondsen te werven voor de vereniging.

Comments are closed.