Speciaal kinderlied moet bewustwording geweld tegen kinderen opwekken

Dagbladen overzicht vrijdag 3 november 2017
november 3, 2017
DNA is vóór regulering media
november 3, 2017
Show all

Speciaal kinderlied moet bewustwording geweld tegen kinderen opwekken

Het speciaal kinderlied “Stop geweld tegen kinderen” moet Surinamers bewuster maken dat nog te veel jongeren misbruikt en mishandeld worden. Het lied hebben de meisjes die leven bij de Stichting ‘Hoop voor Kinderen’ zelf geschreven en in elkaar gezet. Dit deden ze na het volgen van een training die werd verzorgd door Stichting Double Positive. Behalve het volgen van de trainingen konden de meisjes, die variëren in de leeftijden 12 tot en met 18 jaar, ook hun eigen ei kwijt.

Huismoeder Kesney Chin A Fat -Kramp heeft een eigen oproep. Ze vraagt mannen om stil te staan bij de gevolgen van hun handelen. De fysieke en emotionele schade en leed waarmee het slachtoffer verder moet door het leven, zijn niet te overzien.

De meisjes zeggen dat het ze gemakkelijk afging om liedje ‘Stop geweld tegen kinderen’ in elkaar te zetten. Ze konden er hun ervaringen in kwijt. Voor hen is het van belang dat de boodschap er duidelijk overkomt.

Tot zover een verslag over de training die de jeugdigen die verblijven bij de Stichting ‘Hoop voor Kinderen’ in september en oktober ondergingen. Aan het eind zetten ze een lied in elkaar waarmee ze de boodschap willen uitdragen, dat het geweld tegen en het misbruik van kinderen eindelijk moet stoppen in Suriname. Vermeldenswaard is dat Bud Gaddum zijn studio belangeloos openstelde voor de kinderen om hun lied ‘Stop geweld tegen kinderen’ op te kunnen nemen.

Comments are closed.