SPB-voorzitter Hellings zal knelpunten gelijk aanpakken

Dagbladen overzicht 28 juli
juli 28, 2016
Hakrinbank over ‘kennelijk onjuiste missive RvM’
juli 28, 2016
Show all

SPB-voorzitter Hellings zal knelpunten gelijk aanpakken

De voorzittershamer van het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) is na enige oponthoud en een schorsing uiteindelijk door scheidende voorzitter Robby Ramjiawan overgedragen aan Raoul Hellings. Het nieuwe bestuur is enthousiast verwelkomd door de bijzondere algemene ledenvergadering. Hellings kondigde aan dat enkele zaken gelijk op de operatietafel zullen worden gelegd, zoals het dienstrooster en de procedure die de tuchtcommissie volgt.

Hellings bedankte Ramjiawan voor het leiden van de organisatie bijkans zes jaren. Hij voerde aan dat tijdens de algemene ledenvergaderingen en ook bij de rechter de degens zijn gekruist. Hij heeft er veel uit geleerd en is er ook van overtuigd dat Ramjiawan lering uit heeft getrokken. De leermomenten zullen volgens de nieuwe voorzitter zeker leiden tot kennisverrijking van de SPB.

De nieuwe voorzitter merkte op dat er een herstructurering zal komen van de SPB. De statuten en huishoudelijk reglement worden aangepast. Uiterlijk 1 januari komt er een meerjaren beleidsprogramma. Voor dit jaar zullen naast de aanpassing van de statuten en het huishoudelijk reglement zal er een noodfonds opgericht worden voor leden. Uitbetalen van overuren en toelagen zullen onder de loep worden genomen. De tuchtprocedure is volgens Hellings onrechtvaardig. Zaken die verkeerd zijn gegaan, moeten worden teruggedraaid. Het bevorderingsbeleid is ook een heet hangijzer.

Er is veel werk aan de winkel, deelde Hellings mee. De medetrekkers van de Vernieuwingsbeweging Milando Atompai is sectaris en Sergio Gentle heeft de functie van penningmeester. Het financieel verslag van het afgetreden bestuur is onder voorbehoud geaccepteerd. Er is geen integraal financieel verslag overgelegd. Bepaalde zaken kunnen worden uitgezocht. Starnws

Comments are closed.