SoZaVo geeft uitleg over sociaal noodpakket regering

Staatsadviseur Abrahams: “Nog geen geld voor verharding Krappahoeklaan”
mei 13, 2020
Sportverslagen – 13 mei 2020
mei 13, 2020
Show all

SoZaVo geeft uitleg over sociaal noodpakket regering

Het ministerie van Sociale Zaken heeft woensdagmorgen tijdens een persconferentie in de Congreshal uitleg gegeven over het sociaal pakket aan ondersteuningsmaatregelen die regering heeft opgesteld. Het gaat om in totaal zes zogeheten ‘sociale steunmaatregelen’ ten behoeve van de minderdraagkrachtigen in de samenleving. De AOV en de bijstand aan zwakke huishoudens en mensen met een beperking worden verhoogd, de gepensioneerden krijgen een toelage van 500 SRD per maand, ook de werklozen zullen steun ontvangen en de kinderbijslag wordt verhoogd. Met betrekking tot dit laatste zegt minister Andre Misiekaba dat het bedrag van SRD 1.000 direct verwerkt zal worden.

De Kinderbijslag gaat naar SRD 1000 per huishouden, AOV’ ers krijgen additioneel SRD 525 per persoon verhoogd; na evaluatie zullen alleen mensen die hiervan leven ervoor in aanmerking komen, gepensioneerden krijgen een toelage van SRD 500 per maand, het bedrag dat mensen met een beperking ontvangen wordt verhoogd van SRD 325 naar SRD 1000 per maand, de uitkering van zwakke huishoudens klimt van SRD 37 naar SRD 250 en werklozen krijgen een maandelijkse uitkering van SRD 1500.

Ook kinderopvanginstellingen als crèches krijgen de nodige financiële ondersteuning, aldus de bewindsman. Bij de uitvoering van alle maatregelen zal worden gewerkt met de bestanden waarover Sociale Zaken beschikt.

Andre Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De steunmaatregelen gelden voor zes maanden; als overbrugging voor de coronacrisis. Er zal elke maand een evaluatie worden gehouden. Ook het lokaal ondernemerschap zal worden gestimuleerd via een productiefonds. Daarnaast komt er een woningbouwfonds van SRD 50 miljoen en zullen er leningen worden verstrekt.

Comments are closed.