Somohardjo legt zich niet neer bij zijn ontheffing

De nummer 1 song van de week is Baboul
juni 27, 2015
Somohardjo ontheven; Hooghart is nieuwe fungerend voorzitter DNA
juni 29, 2015
Show all

Somohardjo legt zich niet neer bij zijn ontheffing

29 Jun, 00:01
foto

Paul Somohardjo is niet van plan zich erbij neer te leggen dat hij geen fungerend voorzitter meer is. Hij vindt dat de opgegeven reden door president Desi Bouterse geen rechtskracht heeft.

Somohardjo heeft de president zondagavond een brief doen toekomen waarin hij hem meedeelt dat hij zijn werkzaamheden normaal zal voortzetten en afronden. Somohardjo stelt dat er geen sprake is van verhindering of ontstentenis, zoals bedoeld in artikel 66 van de Grondwet.

Bouterse heeft Somohardjo mondeling en schriftelijk meegedeeld dat de vergadering waarin de gekozen volksvertegenwoordigers moeten worden toegelaten dinsdag 30 juni is. Somohardjo heeft te kennen gegeven dat hij op 15 juli de vergadering wil houden en niet dinsdag. Bouterse benadrukt dat 30 juni een cruciale datum is, want die dag houdt het oude parlement op te bestaan. Aangezien Somohardjo de vergadering die dag niet wil houden, is er sprake van verhindering of ontstentenis. Somohardjo is het hier niet mee eens. Hij meent dat Bouterse zijn macht gebruikt om door te drukken dat op 30 juni wordt vergaderd

Comments are closed.