Somohardjo heeft verkiezingen 2020 in vizier

Verhoogde uitgifte grondbriefjes geen politieke stunt zegt RGB-minister Samsoedin
januari 11, 2019
Organisatie van Amerikaanse Staten tegen 2e ambtstermijn Maduro
januari 11, 2019
Show all

Somohardjo heeft verkiezingen 2020 in vizier

Houdt nieuwjaarspersconferentie over actualiteiten

De Pertjajah Luhur heeft donderdag een nieuwsjaarpersconferentie gehouden waarbij is ingegaan op actualiteiten. Voorzitter Paul Somohardjo heeft aangegeven dat de partij bezig is de interne structuren te verstevigen, met het oog op de algemene vrij en geheime Verkiezingen in 2020. Op 27 januari wordt er een nieuw partijbestuur geïnstalleerd onder leiding van Somohardjo die zich voor de laatste maal kandidaat stelt als voorzitter. Opvallend is de statuutswijziging waarbij het bestuur niet meer uit 15 leden bestaat, maar meer dan verdrievoudigd wordt naar 51 leden. Somohardjo zegt dat de droom om 10 parlementszetels in de wacht te slepen nog steeds levend is. De PL zal zich dan ook flink inzetten om het in vervulling te zien gaan:

Somohardjo kwam ook met een verrassing op de proppen. Met betrekking tot het district Wanica zei hij dat Nasier Eskak daar de kans krijgt om hard terug te slaan. Eskak is vorige maand ontheven op het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waar Mike Noersalim van de HVB de leiding heeft. Eskak wordt nu door de PL gekandideerd om het bij de komende verkiezingen op te nemen tegen partij-dissident en politiek leider van HVB Raymond Sapoen. Geluiden doen de ronde dat hij achter de ontheffing van Eskak zou zitten.

Ook de persconferentie van de president dinsdag werd door de PL-leider op de hak genomen. Wat hem vooral verbaasd is dat de persmeeting samenviel met de vondst van 2300 kilo cocaïne op de Jules Sedney Haven. Somohardjo noemt het een afleidingsmanoeuvre.

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, die op een donderdag belegde persconferentie is ingegaan op een paar actualiteiten.

Comments are closed.