Somohardjo des duivels over brief CHS

Installatie Financieel Economisch Platform maandag
juli 27, 2015
SOMOHARDJO WIL ONTSLAG CHS-VOORZITTER
juli 27, 2015
Show all

Somohardjo des duivels over brief CHS

Verkiezingsorganisatie kan Sapoen en Chitan niet terugroepen

De leiding van Pertjajah Luhur (PL) is niet te spreken over het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Partijleider Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws een brief te hebben ontvangen van het CHS, waarin wordt gezegd, dat op basis van toetsing van de wet, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet kunnen worden teruggeroepen.

Somohardjo kan zich niet voorstellen dat het CHS dit besluit heeft genomen. De wet is volgens hem duidelijk. De partij heeft Sapoen en Chitan teruggeroepen, omdat zij een eigen weg zijn opgegaan. Zij hebben onderhandeld met de NDP over de te vormen coalitie. De PL zit in de oppositie, maar het tweetal heeft zich daarvan afgescheiden. Dit is publiekelijk bekendgemaakt. Sapoen heeft na de onderhandelingen mededelingen via de pers gedaan over de inhoud, memoreert Somohardjo.

“Wij zullen deze zaak echt niet zo laten. Er is sprake van willekeur. Het besluit van het CHS wordt niet onderbouwd,” merkt Somohardjo op. Hij haalt aan dat er nog voldoende wegen zijn om deze zaak aan te pakken. Hij zal ook de VHP en NPS raadplegen. Deze partijen hebben het CHS ook een brief geschreven waarin een ultimatum is gesteld. Zij vinden dat hun vertegenwoordigers moeten doorschuiven naar het parlement, nu Sapoen en Chitan ook volgens hun zijn teruggeroepen.

Sapoen en Chitan die vinden juist dat ze nog deeluitmaken van de PL-fractie en vechten hun terugroeping aan bij de rechter aan. Ze eisen dat Somohardjo wordt verboden hun te hinderen in hun parlementaire werk en als politici.


 

Comments are closed.