Solovoorstelling Kophonger een realiteit over morbide obesitas

10 Mobiel – Oliver Smit – 21 februari 2018
februari 22, 2018
-Kabinet president weigert verzoek Gajadien om buitenfunctie gesteld te worden -Verzoek is technisch niet in orde/ president vraagt Gajadien vrijwillig zijn dubbel salaris inleveren
februari 22, 2018
Show all

Solovoorstelling Kophonger een realiteit over morbide obesitas

Frank Wijdenbosch is in Suriname om een solovoorstelling op te voeren welke gaat over zijn eigen ervaring over morbide obesitas. Frank Wijdenbosch kampt al vanaf zijn jeugd met overgewicht, hij woog tot 2009,  186 kilo. Dik zijn was een deel van zijn identiteit geworden.

Na een lange lijdensweg, een gewichtsverlies van 81 kilo en ook op advies van zijn psycholoog koos hij ervoor om zijn verhaal te vertellen aan het groter publiek. In deze tragikomische solovoorstelling neemt Frank zijn publiek mee in zijn leven hoe het toen was en hoe het nu is.

Volgens Frank Wijdenbosch is eten, maar een heel klein onderdeel van het verschijnsel obesitas. Er zijn nog tal van andere factoren die een rol spelen waarbij een persoon dik wordt.

Ann Hermelijn van Aco Multiservices is ook de trekker van dit stuk. Het is een feit dat de mens dikker wordt. Obesitas is tegenwoordig ook een wereldprobleem dat veel aandacht behoeft.  Met dit stuk wil ze mensen stimuleren om kritischer te gaan kijken naar hun leven om daar verandering in te brengen.

 

 

De voorstellingen van Kophonger zijn op 23, 24 en 25 februari in theater Unique. Vanwege de belangrijkheid van de boodschap die naar voren komt in dit stuk zullen er ook scholenvoorstellingen zijn en zal het ook worden opgevoerd in de districten.

Comments are closed.