Soeknandan nieuwe assistent-secretaris-generaal Caricom

Nieuw Suriname overweegt uit coalitie te stappen
december 20, 2013
Waterkant nu volledig open
december 20, 2013
Show all

Soeknandan nieuwe assistent-secretaris-generaal Caricom

Ambassadeur Manorma Soeknandan wordt de nieuweassitent secretaris-generaal van de Caricom. Dat wordt bevestigd door minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin aan DWT. Soeknandan die jarenlang Surinames ambassadeur bij de Caricom en in Guyana was, is door regering-Bouterse voorgedragen voor de op een na hoogste post binnen de regionale landenorganisatie.

Lackin brengt in herinnering dat bij de beëdiging van Nisha Kurban-Baboe als Surinames nieuwe ambassadeur in Guyana president Bouterse had aangekondigd Soeknandan te zullen inzetten op een andere positie. Het buitenlandbeleid van de regering is er onder meer op gericht zoveel mogelijk Surinamers te plaatsen in besluitvormingsstructuren van regionale en internationale organisaties. Toen de post van secretaris-generaal van Caricom vacant werd had Paramaribo, ambassadeur Henry MacDonald voorgedragen voor die functie. Uiteindelijk is het Irwin LaRocque geworden.

Volgens Lackin wordt met de positionering van Soeknandan in het management van Caricom de toezegging ingelost dat ze op basis van haar kwaliteiten gehandhaafd zou worden bij de uitvoering van het buitenland beleid. “De president werkt niet met ras, kleur, geloof of politieke komaf. Die elementen zijn niet belangrijk”, zegt Lackin. Soeknandan komt niet uit de gelederen van de coalitiepartijen. Behalve Soekanandan was eerder ook Yldiz Beighle namens Suriname te werk gesteld op het Caricom secretariaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.