Sociale Zaken te Leiding kan ouders geen AKB uitbetalen

Chevening scholarship programma sinds 3 jaar ook voor Surinaamse bachelors
oktober 17, 2017
Inter ruraal plan voor verhoogde productie binnenlandse agrarische industrie
oktober 17, 2017
Show all

Sociale Zaken te Leiding kan ouders geen AKB uitbetalen

Ouders stonden maandag al sinds zes uur ’s morgen in de rij bij het kantoor van Sociale Zaken te Leiding, Saramacca Polder voor het in ontvangst nemen van hun algemene kinder Bijslag(AKB). Pas om 12 uur in de middag werd aan hen doorgegeven dat de betaling niet door kan gaan en tot nader orde is uitgesteld.

Een keer in het jaar wordt de AKB uitbetaald. 50 SRD per kind per maand, 600 SRD per kind per jaar. AKB wordt niet op de bank gestort. De mensen moeten op basis van bekendmakingen het geld gaan ontvangen in het ressort. De uitbetaling zou maandag om 11 uur beginnen. Veel mensen gingen al heel vroeg naar het kantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een nummer.

“Ik had nummer 400”, zegt een vader die ook voor zijn kinderen AKB was gaan ontvangen. “Gelukkig was ik niet te vroeg gegaan, want ik moest eerst mijn groente nat maken, want in deze oktoberzon, moet je twee keer water geven. Daarna heb ik mij gehaast naar de uitbetaling. Mijn kinderen hadden zich ook op verheugd dat ze iets lekkers zouden krijgen. Zij zullen teleurgesteld zijn wanneer zij van school thuis komen.”

Het personeel van Sociale Zaken Saramaccapolder aan de Commissaris Weytingweg heeft de teleurgestelde mensen meegedeeld dat “de uitbetaling tot nader order is uitgesteld”. Zij moeten de media volgen om te horen wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden.

Comments are closed.