Sociale Zaken informeert Powakka over beleid

BOUTERSE SPREEKT HARDE TAAL OVER ‘GESJOEMEL’ ROND OVERHEIDSPAKKETTEN
oktober 4, 2016
Enerverende dag voor vierjarigen bij 1e schooldag
oktober 4, 2016
Show all

Sociale Zaken informeert Powakka over beleid

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), Joan Dogojo, heeft het inheems dorp Powakka in het district Para, geïnformeerd over projecten en programma’s die al worden uitgevoerd en/of op schema staan te worden uitgevoerd. Ze is tijdens haar werkbezoek aan het dorp ook ingegaan op vragen van de gemeenschap aldaar over procedures om in aanmerking te komen voor de diverse bijstandsmogelijkheden.

In het bijzonder het ‘Conditional Cash Transfer (CCT) programma’ is door minister Dogojo aangehaald. Dit is een sociaal programma dat gericht is op het weerbaar maken van sociaal zwakke huishoudens die aan de hand van bepaalde voorwaarden, een financiële ondersteuning krijgen van de overheid. Het doel is om deze groep zelfredzaam bij te brengen en het stimuleren van klein ondernemerschap om zodoende de armoedecirkel te doorbreken.

Ook kregen de bewoners van Powakka te horen dat er een LISP 3 en een Bouwfonds aankomen. Het laatste is specifiek ter ondersteuning van hen die wel een inkomen hebben en willen bouwen, maar geen vaste baan hebben.

Verder is aan de ouders daar kenbaar gemaakt dat ook zij zich nu tot en met 7 oktober kunnen registreren voor bijstand, met betrekking tot de schoolmateriaalkosten op GLO- en VOJ-niveau. Ouders die reeds hebben betaald mogen zich ook laten registreren. SoZaVo zal het gestorte bedrag terugbetalen.

De bewoners werden daarnaast ook in staat gesteld om hun problemen aan minister Dogojo voor te leggen. Zij op haar beurt stelde hen gerust, door te benadrukken dat niets gewijzigd is aan de belofte van president Desi Bouterse, dat er gewerkt zal worden voor de sociaalzwakkeren binnen de samenleving.

 

Comments are closed.