Sociale projecten Nationaal Leger laten Sharman onberoerd

Overstap Waidoe afleidingsmanoeuvre SPSB-schandaal
mei 14, 2019
Aansluiting op eerder bericht Somohardjo
mei 14, 2019
Show all

Sociale projecten Nationaal Leger laten Sharman onberoerd

Primaire taak leger is beschermen landsgrenzen en bewaken nationale soevereiniteit

VHP-volksvertegenwoordiger Dew Sharman is niet onder de indruk van de sociale projecten die het Ministerie van Defensie uitvoert in de gemeenschap. Volgens het assembleelid behoort het niet tot de primaire taak van het Nationaal Leger dat daarvoor wordt ingezet. Sharman categoriseert activiteiten zoals het agrarisch project in het district Saramacca en het inzetten van vervoer voor behoeftige organisaties en andere instellingen als “kleine karweitjes”. Hij zegt dat conform haar opgedragen taak de functie van het Leger is, het beschermen van de landsgrenzen en het bewaken van de nationale soevereiniteit. Het parlementslid probeerde met het voorbeeld van de Tigri-kwestie aan te geven dat de regering ernstige steken laat vallen.

Defensieminister Ronni Benschop zei in zijn beantwoording dat deze slepende zaak de serieuze aandacht heeft van de regering. Volgens wordt er op het hoogst diplomatieke niveau gewerkt aan een oplossing.

Minister Ronni Benschop van Defensie en daarvoor VHP-assembleelid Dew Sharman. Benschop ging in het parlement ook in op de kritiek dat militairen worden ingezet voor de bewaking van particulieren en niet-militaire objecten. Dat moet geen probleem vormen, lijkt uit de woorden van de bewindsman te halen, want Nationaal Leger biedt ook hulp aan leden van haast alle politieke partijen, religieuze organisaties, multinationals en instanties gaf hij aan

Comments are closed.