Sociale instelling, school en buurtorganisaties ontvangen steun van Suriprofs

Gezamelijke oppositie niet te spreken over onaangekondigde verhogingen
september 3, 2015
DNA onderbreekt reces voor spoed openbare vergadering
september 3, 2015
Show all

Sociale instelling, school en buurtorganisaties ontvangen steun van Suriprofs

Huize Betheljada, de Bekerkenveldschool, Stibula en Stichting Buurtontwikkeling Welgelegen mogen elk een financiële donatie van de Stichting Suriprofs tegemoet zien. Elk van deze organisaties  gaat delen in de opbrengsten van de benefietwedstrijd die de Suriprofs op 13 mei speelden tegen Jong Ajax op het sport complex De Toekomst.

In een persbericht van de stichting Suriprofs staat:  “met als grondslag de opbrengst van deze wedstrijd en met de ondersteuning van onze samenwerkingspartners ‘De Wilde Ganzen’ en de KNVB is een fonds ontstaan van ruim 65.000,= euro”.

Uit de opbrengsten van de benefietwedstrijd krijgt huize Betheljada een minibus met aangepaste achterdeur voor rolstoelingang. Voor Stibula, Stichting Buurtwerk Latour, wordt  een compleet lokaal ingericht met computers en randapparatuur voor ICT-onderwijs aan scholieren en ouderen. Stichting Buurtontwikkeling Welgelegen krijgt faciliteiten voor sportbeoefening tijdens de naschoolse opvang terwijl de Berkenveldschool sportmateriaal gaat ontvangen om te gebruiken tijdens gymnastiek onderwijs.

De Suriprofs spelen elk jaar een benefietwedstrijd in Nederland waarvan de opbrengsten worden besteed aan verschillende sociale projecten in Suriname. De benefiet wedstrijd is, net als vorige jaren, mogelijk gemaakt mede door sponsorbijdragen van Telesur en de SLM.

Wanneer de overdracht aan de instellingen en organisaties plaatsvind moet nog bepaald worden maar het streven is om het nog deze maand te doen.

Comments are closed.