Sneeuwstorm bedreigt Thanksgiving in de VS

Doden door instorten dak van WK-stadion in Brazilië’
november 28, 2013
Ison, komeet van de eeuw gaat vandaag om de zon
november 28, 2013
Show all

Sneeuwstorm bedreigt Thanksgiving in de VS

De sneeuwstormen die momenteel de VS teisteren, trekken van het zuidwesten naar de oostkust van het land. Zo dreigen de reisplannen van miljoenen Amerikanen in de war te geraken. Er staat namelijk een verlengd weekend voor de deur, naar aanleiding van Thanksgiving. Normaal gezien gaat iedereen dan op bezoek bij familie. Maar het vliegverkeer loopt helemaal in de soep door de zware sneeuwval.

Minstens dertien mensen uit vijf staten in het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn om het leven gekomen bij een winterstorm. Dat melden de Amerikaanse mediagisteren. De sneeuwval en winterse neerslag zouden ook blijven aanhouden. De komende dagen zou de storm immers naar het oosten trekken. En dat zou voor vele Amerikanen gevolgen kunnen hebben nu donderdag Thanksgiving gevierd wordt, de belangrijkste feestdag inde VS. Tientallen miljoenen Amerikanen zijn dan onderweg met de wagen of het vliegtuig.

Volgens een Amerikaanse mobiliteitsclub zijn meer dan 43 miljoen mensen op de baan met het verlengde weekend. Gisteren was waarschijnlijk de drukste vakantiedag van het jaar in het verkeer. Delta Air Lines heeft 35 vluchten in New York geannuleerd. Veel vluchten zijn daarnaast vertraagd. De verwachting is dat het weer vandaag rustiger wordt, aldus persbureau Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.